Deel dit artikel ‹ Terug

Koninklijke Burgers' Zoo, een familiebedrijf met passie voor dieren

Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014


Op 30 maart 1913 openden Johan en Marie Burgers-Erwig het eerste particuliere dierenpark van Nederland in ’s Heerenberg. Tien jaar later verhuist de familie het park naar Arnhem. In de oorlogsjaren hebben Reinier en Lucie van Hooff-Burgers het park door de moeilijke oorlogsjaren geloodst. Na de Tweede Wereldoorlog bouwden Antoon en Greet van Hooff het park uit met o.a. een leeuwenpark, een chimpanseekolonie en een gorillaverblijf. Antoon van Hooff werd later bekend als presentator van het televisieprogramma ‘Ja Natuurlijk’.

Vier generaties Burgers – Van Hooff hebben met hun bewondering voor natuur en passie voor dieren een dierenpark gerealiseerd met ruimten voor de dieren die zoveel mogelijk overeenkomen met de oorspronkelijke leefgebieden.

Zondagmiddag 19 oktober 2014 om 14.30 uur vertelt mevrouw Johanna van Nieuwstadt (zus van Jan en Antoon van Hooff) in Bibliotheek Cuijk het verhaal van Burgers Zoo. In haar verhaal vertelt ze persoonlijke herinneringen, maar ook bijzondere dagboekfragmenten.
Toegangskaarten zijn te koop via www.biblioplus.nl of in de bibliotheek.

Entree bedraagt 4,50 euro voor bibliotheekleden en 6 euro voor niet-leden.