Deel dit artikel ‹ Terug

Werkgeverscafé op 14 oktober 2014 te Mill.

Geplaatst op: maandag 29 september 2014


Meulepas & Partners administratie- & belastingconsulenten organiseert op dinsdag 14 oktober 2014 een werkgeverscafé.

Locatie: Café-Zaal Het Lagerhuis, Beerseweg 9 te Mill.
Aanvang: 20.00 uur
Kosten: gratis

Directe aanleiding voor het organiseren van dit werkgeverscafé is dat er in 2015 voor werkgevers op het gebied van regelgeving het nodige veranderen gaat veranderen.
De WerkKostenRegeling (WKR) is definitief en gaat voor alle werkgevers op 1 januari 2015 in. Ook veel maatregelen uit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) gaan op 1 januari 2015 respectievelijk 1 juli 2015 van start.

Werkkostenregeling (WKR)
Deze presentatie zorgt ervoor dat u in 2015 goed voorbereid kunt overstappen op de werkkostenregeling. En zo voordelig mogelijk. We kijken niet alleen naar de huidige (vrijwillige) werkkostenregeling maar ook naar de veranderingen die het Ministerie van Financiën wil doorvoeren. In 2014 zijn er nog relatief weinig werkgevers die gebruik maken van de werkkostenregeling doch vanaf 1 januari 2015 bent u verplicht deze nieuwe regels na te leven en is er van keuzevrijheid geen sprake meer.
Uitgelegd zal worden waarmee u bij de vormgeving of verandering van uw arbeidsvoorwaarden rekening moet houden. Een bedrijfsabonnement afsluiten voor mobiele telefoons of toch maar even niet? De internetvergoeding stopzetten? Snel nog op personeelsreis of een teambuilding plannen of toch gewoon na de overstap op de (nieuwe) werkkostenregeling? Wachten tot 2015 met het verstrekken van een I-pad of andere tablet?

Wet Werk en Zekerheid (WWZ)
Niet alleen de flexibele contracten worden anders, maar ook de mogelijkheden voor de vaststellingsovereenkomst, de proeftijd en concurrentiebeding worden aangepast. Aangegeven zal worden hoe u zich als werkgever kunt voorbereiden op de WWZ en er zal antwoord gegeven worden op vragen zoals:
welke veranderingen gaan er plaatsvinden in het arbeidsrecht?
wat gaat ontslag kosten na invoering van de nieuwe wetgeving?
wat zijn de gevolgen van de wijziging in de ketenregeling?
is het nog mogelijk een nul-urencontract af te sluiten?
wat verandert er in de ontslagprocedure bij UWV?
wat houdt de aftrek van proceduretijd in het geval van opzegging in?

Mr. Savannah Snellenbrug, werkzaam als arbeidsrechtspecialist bij de Fiscount Adviesgroep, zal een overzicht van de belangrijkste wijzigingen de revue laten passeren en u uiteraard voldoende in de gelegenheid stellen om vragen te stellen.

Om organisatorische redenen dienen belangstellenden zich vooraf aan te melden voor het bijwonen van het werkgeverscafé. Aanmelden voor (of meer informatie over) het werkgeverscafe kan telefonisch (0485-470866), per mail (info@meulepas.nl) of via de website www.meulepas.nl.