Deel dit artikel ‹ Terug

Bronzen leeuw voor president Teeuwissen Group Al-Laham

Geplaatst op: donderdag 18 september 2014


Op 17 september 2014 is de heer Mohamed Jalal Al-Laham (59) onderscheiden met de Bronzen Leeuw. De heer Al-Laham kreeg deze gemeentelijke onderscheiding onder andere vanwege zijn verdiensten als CEO van de Teeuwissen Group. De Bronzen Leeuw is uitgereikt door burgemeester Wim Hillenaar tijdens een diner ter gelegenheid van het afscheid van de heer Al-Laham.

Cultureel
De heer Al-Laham is een man met bijzonder grote verdiensten voor de gemeente Cuijk en de Cuijkse samenleving. Er bestaat in de gemeente Cuijk nagenoeg geen vereniging of particulier initiatief waaraan de heer Al-Laham of de Teeuwissen Group geen bijdrage levert. Het bedrijf is hoofdsponsor van topklasser JVC Cuijk en sponsor van onder andere het VierdaagseFeest Cuijk en Cuijk on Ice, de overdekte ijsbaan in Cuijk waarvan hij in 2008 mede-initiatiefnemer was. Dat de Teeuwissen Group geen enkel lokaal of regionaal afzetgebied heeft, maakt de bijdrage van de onderneming aan deze activiteiten zo bijzonder. Ook was de heer Al-Laham mede-initiatiefnemer van de economische en culturele stedenband tussen de gemeente Cuijk en het Chinese Jintan.

Maatschappelijke en sociaal
Als het gaat om maatschappelijke of sociale activiteiten mag de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan een wereldwijd opererend concern niet onvermeld blijven. In 1992 begon de heer Al-Laham bij Teeuwissen als bedrijfsleider voor de darmlokalen in de Nederlandse slachtproductenhandel. Op dat moment was Teeuwissen een bedrijf met 28 medewerkers. In 2004 nam hij het bedrijf Teeuwissen over. Op dat moment bedroeg de jaaromzet € 30 miljoen. Tien jaar later bedraagt de omzet van wereldspeler Teeuwissen € 1,5 miljard en heeft het bedrijf 1400 arbeidsplaatsen in Nederland en 2600 in het buitenland. Naast een zeer verfijnd zakelijk inzicht, is de grote kracht van de heer Al-Laham het waarderen en respecteren van alle medewerkers; van laag geschoolden tot hoog opgeleiden. Hij motiveert als geen ander alle medewerkers om al het goede uit zichzelf te halen.

Cuijk
Verplaatsing van het bedrijf uit Cuijk was en is voor de heer Al-Laham onbespreekbaar. Een citaat van de heer Al-Laham: “Mijn Cuijkse medewerkers hebben van de Teeuwissen Group een mooi, internationaal bedrijf gemaakt. Hen en Cuijk blijf ik trouw.” Mede hierdoor zorgde de heer Al-Laham voor honderden arbeidsplaatsen in (het Land van) Cuijk; ook voor mensen met een niet afgeronde schoolopleiding. Daarnaast heeft de heer Al-Laham de stichting Beit Jiddi opgericht. Via deze stichting volgen jaarlijks circa 60 studenten afkomstig uit Palestijnse vluchtelingenkampen een universitaire opleiding in Libanon.

De Bronzen Leeuw, waarvoor de leeuw op de zuil voor het gemeentehuis in Cuijk model heeft gestaan, wordt toegekend en uitgereikt als blijk van waardering en erkentelijkheid aan hen die zich op cultureel, educatief, maatschappelijk of sociaal terrein bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap van Cuijk.