Deel dit artikel ‹ Terug

Showcase Partisans Athletics op 13 september 2014.

Geplaatst op: maandag 8 september 2014


Aanstaande zaterdagavond 13 september zullen de Cheerleaders van de Boxmeerse vereniging Partisans Athletics hun eerste clubpresentie oftewel Showcase geven.

Alle teams, inmiddels zijn dit er vijf, zullen meerdere keren een routine laten zien en tussendoor wordt er ook tekst en uitleg over cheerleading in Nederland gegeven.

Deze Showcase vindt plaats in ’t Hoogkoor in Boxmeer en begint om half acht en duurt tot negen uur. De toegang is gratis.

Veel mensen denken bij cheerleaden aan vrolijke meisjes in sexy pakjes die enthousiast staan te springen met glimmende poms.

In werkelijkheid is cheerleaden een sport die beoefend wordt door jongens en meisjes. Sterker nog; de eerste cheerleaders waren enkel en alleen maar jongens. Leuk weetje: Barack Obama was vroeger ook een cheerleader!

En poms worden wel eens gebruikt, maar het gaat om de dans, het stunten en de acrobatiek.

Cheerleaden is in Nederland een onbekende sport, maar in Boxmeer is 1 jaar geleden cheerleadervereniging Partisans Athletics opgericht. In het afgelopen jaar zijn zij al met twee teams Nederlands Kampioen mogen worden. Ook hebben deze twee teams mogen deelnemen aan het Europees Kampioenschap en een team zelfs aan het Wereldkampioenschap.

Komend seizoen hopen zij met vier teams deel te gaan nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Twee teams hebben zich sowieso al geplaatst voor het Europees Kampioenschap 2015 in Slovenië.

Cheerleaden is een echte teamsport. De leden moeten, zeker bij het stunten, blind op elkaar kunnen vertrouwen en dat kan alleen als de sfeer goed is.

Bij Partisans Athletics is er ook een Cheerdance team. Hier ligt de nadruk op het dansen in plaats van het stunten zoals bij Cheerleaden. Dit dansen is een mix van HipHop, Streetdance en Freestyle.

Eind september wordt er ook gestart met een nieuw team voor de allerjongsten; jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar.

Partisans Athletics heeft tot nu toe het enige seniorenteam in Nederland waar zowel jongens als meiden in zitten. Graag zouden wij ook jongens bij onze andere teams willen verwelkomen, meisjes zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom.

Degenen die willen kennis maken met cheerleaden of cheerdance kunnen altijd een paar lessen meedraaien. Neem hiervoor contact op via info@partisansathletics.com. Voor meer informatie over trainingstijden en dergelijke, kijk dan op onze website www.partisansathletics.com.