Deel dit artikel ‹ Terug

Kunst in vrijheid

Geplaatst op: vrijdag 5 september 2014


Op zondag 28 september wordt in galerie ’t Helder in Overloon een overzichtstentoonstelling geopend van het werk van Jan Driessen, onder de titel “Kunst in vrijheid”.

Jan Driessen, Overloner van geboorte maar al jarenlang woonachtig in Venray, maakte de oorlog heel bewust mee als kind. En dat heeft ontegenzeggelijk zijn werk beïnvloed. “De titel van de expositie zegt eigenlijk alles al”, zo vindt hij zelf. Hij maakte door de jaren heen onder andere tientallen plastieken van granaatscherven die hij vond op het slagveld van Overloon. En onlangs nog werd een beeld van zijn hand in de collectie van het Oorlogsmuseum Overloon opgenomen.

De plek waar zijn kunstwerken nu te zien zullen zijn, sluit daar ook prima bij aan. De monumentale boerderij ’t Helder is namelijk een van de weinige gebouwen die de geallieerde bevrijdingsoperaties rond Overloon zonder noemenswaardige schade doorstonden. Daarmee ademt het pand, dat inmiddels wel gerestaureerd is, nog steeds iets uit van de vooroorlogse tijd.

Tijdens de expositie zullen er ook een aantal kleurrijke torso’s te zien zijn, waaronder ook recent werk, want ondanks zijn hoge leeftijd is Driessen nog altijd zeer productief. De tentoonstelling loopt tot en met 19 oktober, de toegang is gratis en de expositie is in die periode elke zaterdag- en zondagmiddag te bezoeken.