Deel dit artikel ‹ Terug

Lokale Omroep Mill als hobby - Hoe meer medewerkers hoe meer uitzendingen

Geplaatst op: donderdag 19 juni 2014


De Lokale Omroep Mill bestond vorig jaar (2013) precies 25 jaar. Maar de plannen van de L.O.M. zijn na een kwart eeuw nog steeds fris en vol ambities. Zo wil men het liefst 24 uur per dag en 7 dagen in de week radioprogramma’s uitzenden, vaker Tv-uitzendingen verzorgen en de dagelijkse TV-krant zo actueel mogelijk zien te houden met al het nieuws uit de gemeente Mill en Sint Hubert. De laatste tijd heeft de L.O.M. tal van nieuwe medewerkers mogen begroeten. Maar op alle afdelingen bij de Lokale Omroep Mill is altijd ruimte voor nieuwe (vrijwillige) medewerkers. Want hoe meer medewerkers, hoe meer radio en Tv-uitzendingen!

Wat is er zoal bij de L.O.M. aan hobby’s te vinden:


TV-krant
De TV-krant draait 7 dagen in de week en 24 uur per dag. Deze wordt alleen onderbroken door de Tv-uitzendingen. Op de achtergrond is L.O.M. radio te beluisteren. Bij de TV-krant zijn medewerkers actief op het gebied van grafische vormgeving, foto’s maken, advertenties vormgeven, teksten schrijven en herschrijven. Veel van dit werk kan thuis gebeuren, omdat vanuit thuis ingelogd kan worden op het systeem waarop de TV-krant draait. Dit kan echter ook in de L.O.M. studio gebeuren.

TV
De afdeling TV bestaat uit cameramensen, presentatoren en presentatrices, programmamakers en mensen die verantwoordelijk zijn voor de montage van het beeldmateriaal. Vooral aan programmamakers en cameramensen is altijd behoefte. Dus op locaties interviews doen en beelden schieten. Er zijn mogelijkheden om binnen de L.O.M. te leren werken met de apparatuur en meer vaardigheden te ontwikkelen rond het maken van programma’s en het afnemen van interviews.

Radio
Een eigen programma presenteren of de techniek van een programma verzorgen kan bij de afdeling radio. Uiteraard is het ook mogelijk om zowel te presenteren als zelf de techniek te doen. Maar ook programma’s ondersteunen door de telefoon te beantwoorden tijdens spelletjes of verzoekplatenprogramma’s is mogelijk. Wellicht wilt u interviews doen in een radioprogramma of een eigen column of ander vast item verzorgen? Bij L.O.M. radio is dat alles geen probleem.

Technische dienst
Alle afdelingen binnen de Lokale Omroep Mill worden ondersteund door de technische dienst. Zij onderhouden de apparatuur en lossen storingen op. Maar ook assisteren zij op het gebied van decors, licht, beeld en geluid bij RTV uitzendingen.

Uitzendingen
De L.O.M. mag zoveel en zovaak uitzenden als men wil. Dus hoe meer medewerkers, hoe meer uitzendingen. De radio-uitzendingen zijn in de hele regio te beluisteren via FM 107.3 in de vrije ether en in de gemeente Mill en Sint Hubert ook op de kabel op FM 87.5. De Tv-uitzendingen zijn in de gemeente Mill en Sint Hubert analoog via Ziggo op kanaal 22 te zien. Digitaal via Ziggo kanaal 45 ook in de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Sint Anthonis, Uden en Veghel. Wereldwijd is dat alles mogelijk via www.lokaleomroepmill.nl

Bestuur en programmaraad
De Lokale Omroep Mill heeft naast een bestuur ook een ProgrammaBeleidsOrgaan. Dit PBO heeft als taak het controleren van de uitzendingen. Is in de programma’s voldoende aandacht voor alle sociaal en maatschappelijke gebieden, zijn alle volksgroepen vertegenwoordigd en voldoen de uitzendingen aan de wettelijke eisen. Zowel binnen het bestuur als de PBO is altijd versterking welkom.

Belangstelling?
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met secretaris Rob Vloet van de L.O.M. via tel. 0485-452235 of mail naar bestuur@lokaleomroepmill.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in de studio aan de Kerkstraat 3. Deze is te vinden in het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill.