Deel dit artikel ‹ Terug

Hippisch Festijn Grave in aantocht

Geplaatst op: dinsdag 17 juni 2014


‘Gezelligste en leukste concours van Noordoost Brabant’
Grave – Het aftellen is begonnen voor deelnemers en liefhebbers van paardensport en buitenleven, het Hippisch Festijn Grave nadert immers met rasse schreden. Het laatste weekend van juni is vaste prik voor dit sfeervolle Festijn en dit jaar beleeft zij alweer haar 16e editie. Vrijdag 27 juni om 12.00 uur is de aftrap van 3 dagen paardensport op het Paardensportterrein ’t Raamdal aan de Beerschemaasweg in Grave. Een wedstrijd die erg populair is bij de paardensporters zelf maar ook door het publiek ieder jaar druk wordt bezocht. Vond in 2013 de primeur plaats van de Raamdalfair op de zondag van het Festijn, dit succes smaakte naar meer en dus ook dit jaar op zondag een gouden combinatie van paardensport en fair. Dat het Festijn alle dagen gratis toegankelijk is draagt natuurlijk, naast alle standhouders en een gezellig terras, haar steentje aan bij. Het Festijn biedt daarmee een gezellig dagje uit, zeker ook voor de niet-paardensport kenner.

Vrijdag aftrap
Op vrijdag start het Hippisch Festijn inmiddels traditioneel met het springen rond de klok van 12 ’s middags. Dat vormt de aftrap voor maar liefst 30 uur paardensport in de springring en de 6 dressuurringen. Veel professionele stallen gebruiken het Hippisch Festijn om hun jonge paarden aan het echte werk te laten wennen. Doordat het hoofdterrein er in Escharen altijd pico bello uitziet, met veel groen, bomen, een vijver en mooie hindernissen, valt er zeker voor jonge paarden veel te zien en dus te leren.
Het letterlijke en figuurlijke middelpunt van het Festijn wordt gevormd door het zogenaamde strodorp, de plek waar de standhouders en alle horeca samenkomen. Dit jaar kun je hier bijvoorbeeld op jacht naar een luxe tuintafel, apparatuur om de tuin eens grondig aan te pakken of toch even rondsnuffelen in de paardensportwinkel. Op het sfeervolle terras is het onder genot van een hapje of drankje goed toeven terwijl de paarden pal voor je neus de hindernissen bedwingen.

Kür op Muziek
Het Festijn is samen met de Raamdalfair een aaneenschakeling van mooie sport, genieten van het buitenleven, interessante stands en leerzame demonstraties. Eén van de hoogtepunten in de wedstrijdring vormt jaarlijks de Kür op Muziek, waarbij dressuurpaarden op muziek hun oefeningen uitoefenen. Eén van de deelnemers aan de Kür op Muziek is Hanneke Ariëns. Zij is al minstens 10 jaar deelneemster aan het Festijn, “het gaat al ver terug, maar de tel ben ik eigenlijk kwijt,” aldus Hanneke. “Waarom ik al jaren naar dit Festijn kom? Omdat ik het één van de meest gezellige en leukste concoursen van het jaar vind en daarom probeer ik ook mijn paarden ieder jaar optimaal in vorm te hebben eind juni. Dat in Grave zowel het springen als de dressuur op het programma staat zorgt voor extra sfeer en is dan ook een hele grote pré.” Dankzij onder meer trouwe deelnemers zoals Hanneke, maar natuurlijk ook doordat de wedstrijd een selectie moment is voor de Brabantse Kampioenschappen later in het jaar, levert een goed gevulde deelnemerslijst op. Sportieve strijd in de wedstrijdring in een sfeervolle entourage, een gezellig dagje uit gegarandeerd voor de liefhebbers van het buitenleven of de paardensport.
www.hippischfestijngrave.nl