Deel dit artikel ‹ Terug

Art Home & Living LIVE

Geplaatst op: maandag 16 juni 2014


Nieuwe en 'groene' kunst bij Art, Home and Living LIVE

Op 21 en 22 juni is Anita Lintzen van Groen en Kunstig speciale gast tijdens de derde editie van Art, Home and Living LIVE; de 'open huisdagen' van kunstenares en eigenaar van webwinkel www.arthomeandliving.nl, Yvon van Bergen. Twee dagen lang aandacht voor kunst, gerestylde meubels, Annie Sloan krijtverf en andere hebbedingen. Kortom genieten van 11.00 tot 17.00 uur aan de Heijenseweg 61 in Gennep.
Bijzondere aandacht is er deze editie voor het 'art-gedeelte'. Yvon heeft ondanks haar drukke bezigheden rondom haar webwinkel, zo stond ze onlangs nog op de Pinksterfair in Zeist, gelukkig weer tijd gevonden om zich te storten op het vervaardigen van een aantal nieuwe expressionistische portretten. De rijke kleurschakeringen in de levensgrote werken, maken de doeken een waar genot om naar te kijken. Alleen al de moeite waard om een kijkje achter haar voordeur te nemen. Haar schildertechnieken manifesteert Yvon niet alleen op doek. Met de Annie Sloan krijtverf maakt ze ook van oude meubelstukken kunstwerkjes op zich. Met een diversiteit aan technieken wordt het iedere keer weer iets bijzonders. Ook haar portretten pronken zo nu en dan op het hout. Het opknappen van meubeltjes is ook eenvoudig zelf te doen. De krijtverf is vriendelijk in gebruik; schuren en gronden is namelijk niet nodig en de verf hecht op bijna iedere ondergrond. Daarom wordt het ook wel gekscherend 'vrouwenverf' genoemd.

Maar er is meer. Weet Yvon met haar gevoel voor kleur en indringerigheid de aandacht te binden, Anita uit Ottersum doet dat door het creëren van objecten die de kijker verbazen. Zij wendt haar creatieve gaven aan en maakt van de meest uiteenlopende materialen brutale groendecoraties en kunst. Wat wil je met gewaagde materialen als beton, sloopmateriaal, oude serviezen, spiegels en rode pumps! Het is maar net wat ze op haar pad tegenkomt; zo gaat zij keer op keer voor spanning, fantasie, uitdaging en kracht. Naast het presenteren van haar objecten verzorgt Anita bij mooi weer een demonstratie bloemschikken. Zie ook haar website http://www.groenenkunstig.nl/.
Op speciaal verzoek is ook Helga Thijssen, alias de 'treasure catcher' wederom te gast. Met haar oog en liefde voor mooie, gebruikte spullen en door het veelvuldig neuzen in secondhand stores, kringloopwinkels en het bezoeken van marktjes en vintage fairs, weet zij een mooie mix van producten samen te stellen. Items die aanspreken door het materiaal, de vorm of kleur. Tijdloos en te mooi om niet meer gezien te worden.
Naast alle kunst, verf, meubels , mooie producten en inspiratie, wordt er uiteraard ook voor de inwendige mens goed gezorgd.

Website
www.arthomeandliving.nl

21/06/2014
Van 11 uur tot 17 uur
Gennep