Deel dit artikel ‹ Terug

Een cratieve dag in de Valuwe in Cuijk voor jong en oud

Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014


Op zaterdag 21 juni staat de poort van “ Wereldtuin Verdeliet”, Toermalijnlaan 40 in Cuijk, open voor iedereen die wil deelnemen aan een bijzondere workshop: “Creatief vlechten met wilgentenen”

Er zijn die dag 2 workshops: van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16 uur, waar iedereen een vlechtwerk mag maken. Kinderen vanaf groep 3 kunnen al mee vlechten. Dat ook jongeren en ouderen dit erg leuk vinden om te doen is de ervaring vanuit de vele workshops die Jac deCock in het Land van Cuijk en daarbuiten geeft. Het is niet nodig om je voor deze workshop op te geven…...je kunt gewoon naar de tuin komen!
Jonge kinderen kunnen alleen meedoen als ze door ouderen begeleid worden; dit ook i.v.m. de veiligheid. In de tuin ligt een namelijk een grote vijver.

Voor slechts € 2,- kun je ervaren hoe het is om met wilgentakken leuke vlechtwerken te maken zoals: vogelvoedermandjes, windlichtjes, hangmandjes voor hangplanten, pindakaaspothouders, armbandjes, mandjes, vlinders, slakken of een vlechtwerk naar eigen idee. Er zijn vrijwillige vlechters aanwezig om te helpen en iedereen gaat naar huis met een vlechtwerk! Jongeren (12+) die willen meehelpen kunnen zich voor 18 juni aanmelden bij: verdeliet@hotmail.com.

Voorafgaand aan de workshop zal Jac een korte inleiding geven over de wilgenboom:
Wat betekent deze bijzondere boom voor de natuur en voor de mens al 8000 jaar. Daarna maak je een keuze uit voorbeelden van vlechtwerken die Jac meebrengt. Meer informatie over het vlechten van wilgentenen via www.creajac.teepe.net
Kom op tijd: de poort is om 9.15 uur open en om 9.30 gaan we van start. Meer informatie over Verdeliet is te vinden op Facebook en www.wereldtuinverdeliet.nl