Deel dit artikel ‹ Terug

Sauna meesters Wellnessboot Mill in voorronde WK opgieten

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014


Van 10 tot en met 13 september 2014 wordt het wereldkampioenschap opgieten (aufguss) gehouden. Tijdens deze vier dagen worden opgietingen op het hoogste niveau door de beste aufguss-meesters van de wereld gepresenteerd. Gabrielle de Lorijn en Renske Loenen, saunameesters bij de Wellnessboot in Mill, zijn ook in de race om hieraan deel te nemen. In het weekend van 14 en 15 juni staan zij in de voorronde hiervoor. Directie en collega’s wensen Gabrielle en Renske veel succes met de voorbereidingen en deze voorronde!

Het Wereld Kampioenschap opgieten wordt georganiseerd door de belangengroep van internationale saunabedrijven. Een van hun taken is het organiseren van de Internationale Aufguss kampioenschappen op een hoog niveau voor wereldwijd publiek. Tijdens de WK opgieten presenteren de beste aufgussmeesters ter wereld hun 'show-opgieting' aan een internationale jury en aan de aanwezige gasten. Hoewel een opgieting over het algemeen wordt gezien als hoogtepunt van een saunagang en veel showelementen bevat, is het belangrijk dat de oorspronkelijke bedoeling van een opgieting, namelijk ‘het gezondheidsaspect’, niet verloren gaat. Tijdens het WK Opgieten zal iedere deelnemer een of meerdere speciale opgietingen voorbereiden, die in het teken staat van een door de deelnemer zelf gekozen thema. De internationale jury zal de opgieting beoordelen volgens internationale kwaliteitskenmerken en zal hierbij zowel rekening houden met ‘het gezondheidsaspect’ als het ‘show-effect’.

Wilt u Gabrielle, Renske of een van hun collega’s eens aan het werk zien? Breng dan een bezoek aan de Wellnessboot in Mill. Bekijk de website www.wellnessboot.nl voor het reserveren, aanbiedingen en speciale arrangementen.