Deel dit artikel ‹ Terug

Bijzonder beeldmateriaal te zien van vliegveld de Kuilen

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014


Komend pinksterweekend is er in het Bezoekerscentrum van de Kuilen bijzonder beeldmateriaal te zien van het voormalige Engelse vliegveld wat tijdens de Tweede wereldoorlog te vinden was op de Kuilen. Dit op zondag 8 en maandag 9 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur in Logement de Valkhoeve aan de Valkweg 11 in Mill.

Dit foto en filmmateriaal wordt gepresenteerd door leden van Sporen van de oorlog en Myllesheem. Afgelopen maanden zijn er meerdere nieuwe foto?s én filmbeelden gevonden over het Engelse vliegveld B89 van de aanleg en het gebruik tijdens de tweede wereldoorlog. Deze film zal gedurende de pinksterdagen worden getoond net als fotomateriaal, tekeningen en ander beeldmateriaal. Later dit jaar komt er bij de Kuilen ook een luisterkei. Op die manier is er nog meer informatie te krijgen rond hetgeen er in Mill gebeurde tijdens de oorlog.

Naast deze informatie is er natuurlijk ook nog de blijvende expositie over de Kuilen in de pre-historie en de gevonden fossielen. Deze is iedere zondag te bezichtigen vanaf 11.00 uur, toegang is gratis.

Bij Logement de Valkhoeve zijn ook diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar net als de route van Kunst op de Raam, die komende zondag
officieel geopend zal worden. Verder is lunchen er mogelijk en kunt u er genieten van de huisgemaakte verse appeltaart.