Deel dit artikel ‹ Terug

Jonge dieren en veel activiteiten tijdens Hemelvaart en Pinksteren in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 26 mei 2014


Het is volop voorjaar en dat is te merken in Zoo Parc Overloon. De afgelopen weken zijn bij verschillende diersoorten in de dierentuin jongen geboren. Bij de rendieren hobbelen drie jonge rendiertjes achter hun ouders aan, bij de muntjaks en de kropgazelles is één kalf geboren, de goeldi’s (dwergapen) hebben één nieuwe telg mogen verwelkomen en onze knobbelzwaan heeft met zijn wilde vrouw vijf kuikens op de wereld gezet.

Ook de strohalsibissen hebben voor nageslacht gezorgd, maar om hoeveel kuikens het precies gaat is nog niet helemaal duidelijk. De ibissen bouwen hun nesten hoog in de bomen en zijn door de dierverzorgers niet goed in te zien. Sommige ibissen zijn inmiddels al wel zo groot dat ze bovenop het nest staan en door dierverzorgers en bezoekers goed te bewonderen zijn.

De muntjaks en de gazellen werpen hun jongen, net als in de natuur, in het hoge gras. De jongen blijven de hele dag roerloos in het gras liggen en zijn zo onzichtbaar voor roofdieren. Alleen wanneer ze gezoogd worden, komen ze even overeind. Bezoekers van Zoo Parc Overloon zullen dus wat geluk moeten hebben om deze twee nieuwkomers te kunnen spotten. De rendieren daarentegen zijn echte ‘nestvlieders’. Zij staan binnen een uur na de geboorte al (wankel) op de poten en zullen gelijk met de rest van de kudde mee moeten lopen. Het is dus niet heel lastig om de donkergekleurde rendierkalveren te ontdekken.

Veel activiteiten met Hemelvaart en Pinksteren
Bezoekers kunnen met Hemelvaart en Pinksteren niet alleen op kraambezoek bij de rendieren, muntjaks, gazelles, ibissen, zwanen en goeldi’s. Er is nog veel meer te beleven in het park. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals poppenkast, Beestenboel en schminken. In het theater kunnen kinderen deelnemen aan de quiz ‘De Zoo Jongens tegen De Zoo Meisjes’ en kijken naar de ‘Magic Zoo Show’. Bezoekers die graag wat meer willen weten over de dieren in Aqua Zoo Friesland kunnen tijdens de verschillende Zoo Times vragen stellen aan de dierverzorger of een bezoek brengen aan de Cheetahkar.

De speurtocht ‘Wie is de Baas’ is met een maand verlengd. Kun jij zien wie er bij de dieren de baas is? Heeft het vrouwtje meer te vertellen of is toch het mannetje degene die het initiatief neemt. Of misschien gaat alles in goede samenspraak en harmonie? Door mee te doen aan deze speurtocht komen kinderen erachter wie de eieren uitbroed bij de nandoes en wie er zorgt voor de opvoeding bij de dwergapen. De speurtochtformulieren zijn bij de kassa verkrijgbaar voor € 1,00 per formulier; deelnemers maken kans op een leuke prijs.

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl