Deel dit artikel ‹ Terug

Activiteiten bij Wereldtuin Verdeliet

Geplaatst op: maandag 26 mei 2014


Na een geslaagde opening van 5 april jl. wordt er volop verder gewerkt bij Wereldtuin Verdeliet aan de verdere opbouw van de voedseltuin en ontmoetings-belevingstuin en doen, delen en beleven is het motto. Verdeliet wil gezamenlijk gezond voedsel produceren, een ontmoetingstuin zijn voor de wijk. Het is een plek waar mensen zich inzetten en kunnen genieten van de groene omgeving. Studenten van de groenopleiding Helicon legden in april een verhoogd terras aan en de eerste paden in de ontmoetingstuin. De kas wordt met behulp van het buurtbudget van wijkraad de Valuwe gerepareerd en van stroom voorzien voor de klimaatbeheersing.

Zonnevoedseldrogers en wilgentenen vlechten 21 juni
Door een groep van elf mensen zijn tijdens een workshop op 12 en 13 mei voor Wereldtuin Verdeliet drie zonnevoedseldrogers gebouwd. Deze worden gebruikt om met zonne-energie groenten, kruiden en fruit te drogen. De laatste hand wordt nu gelegd aan het afbouwen van deze drogers die binnenkort in gebruik te bewonderen zijn. Fedde Jorritsma, www.localwise.nl zorgde voor de begeleiding van de workshop.

Op zaterdag, 21 juni, staat de poort open voor iedereen die wil deelnemen aan de workshops Creatief vlechten met wilgentenen. Er zijn die dag twee workshops van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. De begeleiding is in handen van Jac de Cock. De kosten voor deelname is € 2,00 per persoon en de ervaring leert dat zowel jonge kinderen, jongeren en ouderen deze workshop leuk vinden. Jongeren van 12+ en volwassenen die willen meehelpen die dag kunnen zich melden bij verdeliet@hotmail.com. Meer informatie over het vlechten van wilgentenen via www.creajacteepe.nl.

Initiatieven uit de wijk
De Ruilkring uit de wijk heeft een plek gevonden bij Verdeliet en ook een creatieve therapeut uit de wijk. Op 16 september start Tine de Langen een introductie les voor de cursus Natuurlijk creatief. (€ 8,00 per persoon). Aanmelden kan via eapdelangen@hotmail.com.
De GGZ en stichting Door en Voor gaan een cursus Herstellen doe je zelf starten vanaf 25 september (14.00 tot 16.00 uur) en nemen Wereldtuin Verdeliet als cursuslocatie. Het doel van de cursus regie over je eigen leven en de weg kiezen die bij je past. Mensen met psychische problemen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken gaan voor meer informatie over deze cursus naar info@doorenvoor.nl of kunnen bellen naar het FACT Cuijk 0485.847250.

Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk ligt aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk en is iedere donderdag open van 9.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Op Hemelvaartsdag, 29 mei is de tuin open van 10.00 tot 14.00 uur. Er zijn nu volop groenteplanten, bloemen- en groentezaden te koop en ook voor het plukken van een bosje bloemen kun je de wereldtuin binnenwandelen.
Verdeliet heeft nog allerlei plannen en ambities. Er zijn veel denkers en doeners nodig op allerlei gebied zowel in de tuin als in de organisatie. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op www.wereldtuinverdeliet.nl en op Facebook of YouTube of stuur een e-mail naar Verdeliet@hotmail.com. Ook voor het ontvangen van het digitale tuinblad Welig kunt u een berichtje sturen naar het hotmailadres.