Deel dit artikel ‹ Terug

Spetterend Cultuurfestival Zondags Gasten

Geplaatst op: maandag 19 mei 2014


15 locaties, 27 artiesten, ruim 60 optredens. En alsof dat nog niet genoeg is: een spetterend afsluitend concert op het water waar klassiek en Dance elkaar ontmoeten. Dit zijn de ingrediënten voor het cultuurspektakel dat het team van Alle Minse uit Oploo op 1 juni presenteert.

Het team van Alle Minse heeft de afgelopen jaren succesvolle evenementen georganiseerd. Ze hebben de bakens dit jaar verzet en zetten andere artiesten in de spotlights. In het sfeervolle centrum van Oploo zullen artiesten op bijzondere plekken aan het werk zijn.

De omgeving van de molens in Oploo is op zondag 1 juni voor één dag het centrum van cultuur en muziek. Er zijn optredens in de sfeer van singer-songwriters, akoestische bandjes, maar ook interessante lezingen, theater, poëzie en fotografie. De meeste optredens zijn bij mensen in de woonkamer, keuken of achter in de tuin.

Op het centrale terras in de schaduw van de windmolen de Korenbloem is van alles te doen. De uitgebreide platencollectie van Free Stone staat opgesteld. Je kunt zelf neuzen in dit vinylen archief. De plaat van je keuze wordt door de DJ van dienst gedraaid. Op het terras zal ook live muziek te besluitseren zijn van The Biarritz Boys. Afkomstig uit Nijmegen en begonnen in 2001 hebben deze surfsound muzikanten al door heel Europa gespeeld.

Om te voorkomen dat het te druk wordt bij de mensen thuis wordt met een entreekaart gewerkt. Deze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar. Maar ook zonder kaart is er genoeg te beleven.

Het eindconcert wordt gegeven op de "De kolk". Dit is het kleine meertje voor de watermolen in Oploo. Stel je voor: een ponton in het water, een joekel van een concertvleugel, uiteraard een pianist, meer muzikanten, een geweldige zanger en een DJ en nog meer. Dit is de spectaculaire slotact die start om 17:00 uur.

Voor alle artiesten en meer informatie: kijk op de website www.zondagsgasten.nl  of de facebookpagina.