Deel dit artikel ‹ Terug

Open dag brandweerkazerne Haps 24 mei

Geplaatst op: vrijdag 16 mei 2014


Cuijk, 16 mei 2014 – De nieuwe brandweerkazerne in Haps gooit haar deuren open voor publiek. Om iedereen de mogelijkheid te bieden de nieuwe locatie aan de Oeffeltseweg (officiële opening in december 2013) van dichtbij te bekijken, organiseert de brandweer een open dag op zaterdag 24 mei van 10.30 uur tot 16.30 uur.
Tijdens de open dag worden diverse demonstraties rond de thema’s ongevallen en brand gegeven. Ook kunnen bezoekers verschillende voertuigen bekijken, waaronder een Crashtender. Dit is een groot blusvoertuig dat vaak op vliegvelden wordt ingezet. Verder zijn de hoogwerkers van de posten Cuijk Wanroij (groot watertransport) te bekijken. Van 13.30 uur tot 15.30 uur is een traumahelikopter van dichtbij te bewonderen. Ook de politie, de ambulancediensten en de EHBO-vereniging Haps zijn aanwezig.
Speciaal voor de kinderen zijn er op deze dag verschillende activiteiten, zoals brandjes blussen en het beoefenen van reanimatie. Ok kunnen de kinderen brandweer-gerelateerde spelletjes doen, waarbij een brandweerdiploma te verdienen is. Verder krijgen bezoekers praktische tips over bijvoorbeeld voor wat te doen bij een vlam in de pan.

Tip!: Kom s.v.p. zoveel mogelijk te voet of met de fiets, in verband met de beperkte parkeergelegenheid.