Deel dit artikel ‹ Terug

Cuijkse Liza loopt New York Marathon!

Geplaatst op: woensdag 30 april 2014


Sportief met diabetes, de Marathon van New York

De 24-jarige Cuijkse Liza van de Lockand gaat op zondag 2 november 2014 de marathon van New York lopen. Zij heeft sinds haar 8e ook diabetes en ervaart momenteel dagelijks hoe belangrijk sporten is met diabetes en wil zich daarom graag inzetten voor de foundation en de uitdaging om de New York City Marathon te lopen. Voor deze enorme challenge is Liza zich momenteel intensief aan het voorbereiden. Zowel door heel veel te trainen, maar ook door geld in te zamelen voor de foundation
Liza gaat zich inzetten voor de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). De BvdGF wil mensen met diabetes type 1 en 2 laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen informeren over de positieve effecten van sport en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Dit doen zij door sportactiviteiten te organiseren in de vorm van bijvoorbeeld clinics, sportdagen, sportkampen en challenges.

Bas van de Goor, Olympisch kampioen volleybal, heeft deze Foundation (BvdGF) opgericht, nadat hij tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes type 1 kreeg en de voordelen van sport op zijn diabetes ondervond. De foundation heeft dan ook als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Waaronder de New York City Marathon!

Liza gaat samen met 24 andere deelnemers, waarvan de meerderheid zelf ook diabetes heeft, de 42.195km lopen in New York.
Door mee te doen aan deze marathon overschrijdt Liza haar huidige grenzen en hoopt daardoor anderen te inspireren. Liza: “Ik ga hier sterker uit komen waar ik de rest van mijn leven baat bij heb!”
Naast intensief trainen onder begeleiding van deskundigen voor deze kostbare uitdaging is het ook Liza’s taak om geld in te zamelen voor de foundation. Daarvoor organiseert Liza o.a. op 17 mei een benefietavond in café Kansas in Cuijk.

Donaties zijn welkom via de website http://www.werun2changediabetes.nl/lopers/
Liza is te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/#!/runtochangediabetes

Meer informatie over de Bas van de Goor Foundation en over mezelf kan ik u via e-mail opsturen. Voor een uitgebreide toelichting wil ik u graag uitnodigen voor een gesprek.