Deel dit artikel ‹ Terug

3FM en Kennèh komend weekend in 't Lagerhuis in Mill

Geplaatst op: maandag 14 april 2014


Komend paasweekend is er volop muziek bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill. Dat start er vrijdagavond 18 april met 3FM DJ’s On Tour en zondagavond staat de band Kennèh er op het podium. De deuren gaan er vrijdagavond om 21.00 uur open, toegang vanaf 16 jaar )legitimatie verplicht) en kaarten zijn à 10,00 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij ’t Lagerhuis en Primera Schipperheijn aan de Schoolstraat in Mill. Aan de kassa vrijdagavond 18 april kosten de kaartjes 13,00 euro. De toegang bij Kennèh op zondagavond is helemaal gratis. Aanvang 21.00 uur.

3FM
3FM was afgelopen maand de best beluisterde radiozender van Nederland. Het is voor het eerst sinds 1996 dat het radiostation de nummer één van Nederland is. Al jaren staat 3FM in de top 3 van de best beluisterde radiozenders, maar nu hebben ze de nummer één positie bereikt. Maar niet alleen op de radio doen ze het goed, ook live in het land mogen de DJ’s van 3FM er zijn. 3FM is namelijk vooruitstrevend, snel en hip: dé jongerenzender van de publieke omroep.
Dat is ook te horen en zien tijdens de 3FM DJ’s On Tour. Bewapend met de beste muziek zorgen zij voor een onvergetelijke ervaring. De 3FM deejays draaien tijdens hun show vanuit een DJ booth die voorzien is van moderne LED panelen. Daarnaast maakt de show gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van licht effecten en geluidsystemen. Sander Hoogendoorn en Barend van Deelen zijn deze avond als 3FM DJ’s met dit alles live aan het werk te zien en horen.

Kennèh
Kennèh, met Glenn Willems uit Langenboom op bas, staat voor feest en Achterhoeks amusement. Het repertoire bestaat uit covers van Rowwen Hèze, Boh Foi Toch en Pater Moeskroen. Dit alles wordt afgewisseld met eigen werk, uiteraard in de stijl van de reeds eerder genoemde bands. Kennèh staat garant voor een programma vol met polka’s, walsen, polonaises en zelfs een heuse Achterhoekse Klompendans met prijzen. Daarbij laten ze u de “olderwets gezellige” sfeer uit de Achterhoek proeven.
De Didamse Feestband Kennèh werd opgericht op 1 januari 2000. Er werd op een avond afgesproken in de plaatselijke kroeg om met elkaar kennis te maken en om te kijken of ze een keer samen konden oefenen. Op zondag 2 januari 2000 werd er voor het eerst geoefend. Omdat het op zich goed klikte tussen de 4 muzikanten, besloten ze om verder te gaan. In oktober 2000 stond het eerste optreden gepland. Intussen hadden ze al diverse try-outs gehad. Tijdens de repetities werd er gezocht naar een naam. Het moest kort maar toch duidelijk zijn. Uiteindelijk werd gekozen voor de naam “Kennèh”. Een Achterhoekse uitdrukking wat betekent: Geet net. En in het Nederlands: Kan net.

Meer weten over deze en andere activiteiten in ’t Lagerhuis? Zie www.lagerhuismill.nl