Deel dit artikel ‹ Terug

Holland Dans Spektakel zet Cuijk internationaal op de kaart

Geplaatst op: maandag 14 april 2014


Aanstaand Paasweekend is De Kwel in Cuijk voor de 26e keer gastheer van het jaarlijkse Holland Dans Spektakel, een vierdaags dansevenement met internationale uitstraling. Van vrijdag 18 april tot en met maandag 21 april organiseert Stichting Brabant Danst onder meer de World Cup rolstoeldansen, de wereldwijd grootste wedstrijd voor rolstoeldansers uit circa 20 landen. Daarnaast worden nog vele deelnemers en bezoekers aan de wedstrijden streetdance en ballroom dansen verwacht.

Integratie van gehandicapten
Door de World Cup rolstoeldansen in een breedtesportevenement te integreren, wordt de gelijkheid van gehandicapte en niet-gehandicapte dansers benadrukt. De organiserende stichting heeft zich ten doel gesteld mensen met een handicap regionaal, nationaal en internationaal enthousiast te maken voor rolstoeldansen. Door samen met andere, al dan niet gehandicapte dansers een prachtige sport te beoefenen, kan de integratie van gehandicapten in de maatschappij worden bevorderd. Het mooie aan de World Cup: iedereen kan meedoen, ongeacht de handicap en ongeacht het niveau. Van beginners tot de wereldtop, alle niveaus zijn vertegenwoordigd. Een groot aantal deelnemers heeft een lange vlieg-, bus- of autoreis achter de rug om in Cuijk aanwezig te kunnen zijn.

Streetdance sensation
Naast het rolstoeldansen omvat het evenement ook wedstrijden streetdance en ballroom dansen. Streetdance is al vele jaren ongekend populair. Al bijna twintig jaar zijn de streetdancewedstrijden een vast onderdeel van het Holland Dans Spektakel, en ook dit jaar is het aantal deelnemers overweldigend. Spanning en sensatie zijn wederom gegarandeerd. Vrijdag- en zaterdagvond staan wedstrijden voor teams, solo’s en duo’s op het programma, evenals interactieve workshops voor alle bezoekers. Het slotstuk van het evenement wordt gevormd door de wedstrijden ballroom dansen.

Programma
World Cup rolstoeldansen: zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur
Streetdance solo/duo/small teams: vrijdag vanaf 18.30 uur
Streetdance demo teams: zaterdag vanaf 19.00 uur
Sportdansen 35+: zondag vanaf 19.30 uur
Sportdansen debutanten en amateurs: maandag vanaf 10.00 uur

Informatie

Alle informatie is na te lezen op www.hollanddansspektakel.nl