Deel dit artikel ‹ Terug

Muzikaal drama The Broken Circle Breakdown tijdens Filmhuis Mill

Geplaatst op: zaterdag 5 april 2014


Op woensdagavond 16 april draait de Vlaamse film The Broken Circle Breakdown in Filmhuis Mill. Het is een countryfilm van de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol. Felix van Groeningen scoorde eerder een internationale hit met zijn verfilming van het boek ‘De helaasheid der dingen’.

The Broken Circle Breakdown is gebaseerd op het theaterstuk van het Gentse gezelschap Compagnie Cecilia van Arne Sierens en werd deels in Gent opgenomen. De film vertelt het verhaal van de intense liefde tussen Elise (28) en Didier (36). Zij heeft haar eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Beiden zijn gek op bluegrass en Amerika. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de  verschillen groot. Ze zijn als water en vuur, maar toch perfect verenigbaar. De geboorte van dochtertje Maybelle maakt hun geluk compleet. Het noodlot slaat echter toe als Maybelle sterft. Didier verliest zich in woede, Elise zoekt troost. De muziek neemt een meer dan belangrijke plek in de film in, op de vrolijke én de dramatische momenten. Leuk feitje: hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh zingen samen in hun eigen bluegrassband. De muziek op de soundtrack is door hen zelf ingezongen en –gespeeld.

De film begint op woensdagavond 16 april om 20.00 u. en de zaal gaat open om 19.30 u. Een kaartje kost € 5,- inclusief consumptie. Kaartjes voor Filmhuis Mill (en ook voor de Matineebios) kunt u reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. Gereserveerde kaartjes liggen dan klaar bij de kassa, waar u ook losse kaartjes kunt kopen. Er zijn voor Filmhuis Mill ook strippenkaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op  www.myllesweerd.nl.