Deel dit artikel ‹ Terug

PLUS Kleffenloop 13 april 2014

Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014


Atletiekvereniging Sporting Boxmeer organiseert op zondag 13 april voor de vierde keer de PLUS Kleffenloop in Overloon. Er is keus uit diverse afstanden, van de 250 meter voor de jongste jeugd tot en met de halve marathon voor de ervaren lopers. Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 10 april.

Er wordt inmiddels volop gebruik gemaakt van de voorinschrijving voor de PLUS Kleffenloop, door jong en oud. Voorinschrijven kan via de website www.avsportingboxmeer.nl. De betaling gaat via automatische incasso na de wedstrijd.
Op de dag zelf is inschrijven mogelijk tot een half uur voor de start van de wedstrijd. De kosten zijn dan wel iets hoger.

Parcours
Voor de jeugd zijn er twee afstanden: de Bambinoloop van 250 meter en de Jeugdloop van 1 km in de directe nabijheid van de Raaijhal. Oudere jeugd en volwassenen kunnen kiezen tussen de 5,3 km, de 10,5 km en de halve marathon. Het parcours gaat over zand- en fietspaden door de Overloonse bossen. De 10,5 km en de halve marathon gaan over het terrein van het Oorlogsmuseum, langs de Kleffen, het Engels militair kerkhof, het Schaartven en langs de 25 meter hoge uitkijktoren. De lopers van de halve marathon lopen de ronde van de 10,5 km twee maal.

Start/finish, prijzen en afstanden
De PLUS Kleffenloop start en finisht bij sporthal De Raaijhal, Raaijweg 15 in Overloon. Er is voldoende kleed- en doucheruimte aanwezig.
De starttijden zijn als volgt: bambinoloop om 9.30 uur, 1 km om 9.45 uur, 5,3 km om 10.30 uur, de 10,5 km en de halve marathon om 10.40 uur.
Door vantevoren in te schrijven krijgt men korting op het inschrijfgeld. De bambinoloop kost dan € 1,?, de 1 km € 2,?, de 5 km € 4,?, de 10,5 km € 5,? en de halve marathon € 8,?. Na-inschrijving op de dag zelf is iets duurder.

Prijzen en extra’s
Op de jeugdafstanden zijn er prijzen voor de eerste vijf plaatsen per categorie. Verder is er voor de jeugd een loterij waarmee deelnemende kinderen kaartjes voor Zoo Parc Overloon kunnen winnen. Op de overige afstanden zijn er medailles voor de eerste drie plaatsen per categorie. En ook voor de senioren is er een loterij waarbij vier prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld door diverse restaurants in Overloon.

De PLUS Kleffenloop is een onderdeel van de regionale Rabo Run trimloopcompetitie.

Meer informatie is te vinden op www.avsportingboxmeer.nl. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met Anja Hermans, tel. 0478-641361 of e-mail wedstrijdsecretariaat@avsportingboxmeer.nl.