Deel dit artikel ‹ Terug

Boekenweek in de bibliotheek Boxmeer

Geplaatst op: zaterdag 22 februari 2014


De 79e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 8 t/m zondag 16 maart 2014. Het thema is Reizen, het motto: Ondertussen ergens anders. Wie verre reizen doet, kan veel verhalen. Maar wie veel leest, reist misschien nog wel het meest

Ontmoet en groet de reiziger
Zaterdag 8 maart organiseert de bibliotheek Boxmeer van 13.00 tot 15.30 uur een ‘ontmoet en groet de reiziger’. Hans en Karin Vestjens laten bezoekers nader kennis maken met Myanmar (vroegere Birma). Dit  ‘Land van de Duizend Pagodes’ heeft hun hart gestolen. Het kleurrijke land met zijn zachtaardige bevolking.

Carla van de Weijer uit St. Anthonis vertelt over haar voetreis naar Santiago de Compostella. 10 maart 2013 vertrok ze om zeker 25 juli 2013 in Santiago te zijn: de naamdag/verjaardag van de heilige Sint Jacob waar het allemaal om draait.

Theo Rutten Weijenberg uit Wanroij vertelt in een persoonlijk setting over zijn voetreis naar Rome en zijn wandeling op de Kilimanjaro tot 5600 meter. Aan de hand van fotoboeken geeft hij bezoekers een indruk van zijn reizen.

Reisfoto-expositie

Van 25 februari tot 25 maart is de foto-expositie van fotograaf Tom Oosthout en Toon Smits te zien in de bibliotheek Boxmeer. Tom Oosthout is een professioneel fotograaf die zich onder andere heeft toegelegd op "wet plate collodion" portretfotografie, zie: http://www.exnl.nl/WordPress/. Toon Smits fotografeert bij voorkeur landschappen en mensen. Een andere hobby is reizen in voornamelijk Afrika en Latijns Amerika.

Extra voordeel en activiteiten
De bibliotheek heeft gedurende de Boekenweek extra aanbiedingen en activiteiten:

Nieuwe leden ontvangen tijdens de Boekenweek € 5,00 korting op een jaarabonnement plus de unieke bundel: Ondertussen ergens anders. In deze bundel nemen bekende Nederlanders, Joris Linssen, Adriaan van Dis, Floortje Dessing, André Rieu en Petra Stienen, u mee op reis naar hun meest bijzondere reiservaring.

Leen een Blind Date-tas en ‘boek een reis naar een onbekende bestemming’. Laat u verrassen door een gratis tas met twee boeken over reizen, reisverslagen, enz. De unieke Blind Date-tas krijgt u cadeau.

U kunt deelnemen aan de Literaire Reisquiz; een fotoquiz met vragen over de werelddelen. Deelnemers maken kans op een overnachting in een stad naar keuze voor twee personen inclusief ontbijt. 

Tijdens de Boekenweek zijn er twee lezingen rond het thema Reizen. Donderdag 13 maart verzorgt Onno Reichwein de lezing ‘Iran, het oude Perzië’ in de bibliotheek Cuijk. Zondag 16 maart kunt u genieten van een ‘Muzikale reis door Europa’ in Theaterzaal De Weijer te Boxmeer. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.