Deel dit artikel ‹ Terug

Optreden: NOLLES bluesband live bij café Royal Mill

Geplaatst op: donderdag 13 februari 2014


Een week voor het carnaval in alle hevigheid los zal barsten, staat blues nog een avond centraal in café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Dat op zaterdagavond 22 februari met de Limburgse bluesband NOLLES. Zoals gebruikelijk start deze bluesavond om 22.00 uur en is de toegang helemaal gratis.

De Tegelse bluesband NOLLES is opgericht in 2011 en vernoemd naar een bekend Tegels dorpsfiguur Nolles. Hij leefde in dezelfde periode als toen 150 jaar geleden de blues in het Zuiden van de Verenigde Staten is ontstaan en is daarom misschien wel de Tegelse variant van de blues. Als drager van de 'dieke-trôm' bij de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia ontving hij, zonder zelf het instrument te spelen, spot en hoon voor zijn 'muzikale' bijdrage. “Ich laot mich toch neet veur Nolles gebroeke”, is tot op heden nog een typisch Tegels gezegde voor: 'Ik laat me toch niet als joker gebruiken'. De trom hing namelijk niet op z'n buik maar op z'n rug, zodat een ander er op kon slaan. Dit zal beslist geen pretje zijn geweest tijdens een lange uitvoering of optocht door de Tegelse straten.

De bluesband NOLLES heeft als doel live lekker te knallen met een gevarieerd bluesrepertoire, van Rory Gallagher tot Red Devils. De band bestaat uit Hans Hovens bluesharp/zang, Frits Holtman gitaar, John Beckers bas en Marc Lahnstein op drums.

Mocht u meer willen weten over deze of alle andere activiteiten in en rond café Royal, bekijk dan www.caferoyalmill.nl. Daar is ook het overzicht te vinden van het totale carnavalsprogramma.