Deel dit artikel ‹ Terug

CDA debatavond over Onderwijs & Mobiliteit 19 februari 2014

Geplaatst op: dinsdag 11 februari 2014


Mill - Op woensdag 19 februari 19.30 uur organiseren de CDA afdelingen Land van Cuijk bij Fitland XL in Mill een openbare thema avond over de regionale bevolkingsontwikkeling, onderwijs en mobiliteit. Deze avond zal worden geopend door wethouder Edwin van Schipstal en general manager Fitland XL dhr. Thomas Vloet .

Joost Hendriks uit Cuijk verzorgt een presentatie over de demografische ontwikkelingen in relatie tot het behoud van leefbaarheid in de kleinere kernen, ontgroening, vergrijzing en zorg. Op het gebied van mobiliteit wordt er gediscussieerd over de bereikbaarheid via wegen en het openbaar vervoer. Tevens zal er worden gesproken over de bereikbaarheid via glasvezelinternet en digitale ontwikkelingen.
Vervolgens zal voorzitter van college van bestuur van stichting Peelraam Lowie van der Mark zijn visie over de toekomst van onderwijs in de kleinere kernen in de regio presenteren. Aansluitend aan deze presentaties worden aanwezigen via stellingen geprikkeld voor een levendige forum discussie. Panelleden zijn o.a.: Ben Peters factievoorzitter CDA Grave, Voorzitter dorpsraad Landhorst Karel van de Velden, Pierre Reijnen CDA Lijsttrekker St. Anthonis en de Boxmeerse wethouder Erik Ronnes. Iedereen is welkom, de koffie staat klaar! www.cdamill.nl