Deel dit artikel ‹ Terug

Liane den Haan beschermvrouw stichting Hart in Actie

Geplaatst op: zaterdag 8 februari 2014


Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO is de officiële beschermvrouw van Stichting Hart in Actie geworden. Zij doet dit omdat het doel van Stichting Hart in Actie haar enorm aanspreekt. Het doel van Stichting Hart in Actie is om mensen met een chronische beperking of aandoening aan het bewegen te krijgen. “Het is ontzettend belangrijk dat mensen met een aandoening gemotiveerd en geënthousiasmeerd worden om te (blijven) bewegen. Ik wil Hart in Actie graag ondersteunen bij het uitdragen van deze belangrijke boodschap,” aldus Liane.

Liane den Haan (1967) trad in 2005 aan als algemeen directeur bij ANBO, dé belangenbehartiger voor senioren. Onder haar verantwoordelijkheid is ANBO een zichtbare speler geworden in de media en de Haagse lobby. Ook is onder haar leiding een versterkingstraject gestart, om van ANBO een slagvaardige en vooral toekomstbestendige vereniging te maken. Op landelijk, regionaal en lokaal niveau verbinden vrijwilligers en professionals hun deskundigheid om de belangen van de achterban nog beter te behartigen. Bovendien is het bestuursmodel gemoderniseerd en heeft ANBO nu een directe ledendemocratie. Sinds juli 2013 is Liane den Haan directeur-bestuurder van ANBO. Tevens is zij voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Stichting Fundis en lid van de Raad van Toezicht van VitaValley.

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken
De landelijk werkende Stichting Hart in Actie (ANBI) wil mensen met een chronische beperking of aandoening op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Meer weten?
Voor uitvoerige informatie kunt u terecht op de uitgebreide website: www.hartinactie.nl .