Deel dit artikel ‹ Terug

Thema-avond Osteoporose

Geplaatst op: dinsdag 4 februari 2014


Een op de vier mensen in Nederland krijgt osteoporose, overmatige botontkalking. Botontkalking zelf is een probleem dat zich ongemerkt voltrekt. De gevolgen van osteoporose als spontaan inzakken van wervels en breken van botten zoals de heup echter niet. Dit probleem zorgt daarom voor veel ziektelast. Bij alle mensen treedt vanaf het 30ste jaar botontkalking op, bij vrouwen gaat de ontkalking na de overgang echter veel sneller. Vandaar dat vrouwen 4 x vaker dan mannen last krijgen van osteoporose.

In Nederland wordt osteoporose niet actief opgespoord, pas na het breken van een bot na het 50ste wordt een botscan gemaakt. Bij osteoporose worden dan medicijnen ingezet om het proces te vertragen.

Er is echter veel meer mogelijk zowel op het gebied van preventie als om erger te voorkomen. Maatregelen die genomen kunnen worden zijn gemakkelijk: beweging, goede voeding, extra vitamines en valpreventie. Het wordt allemaal verteld tijdens deze thema avond.

De thema avond wordt gegeven door:
Vrouwenarts/ orthomoleculair arts Barbara Havenith
Orthomoleculair diëtist / KPNI therapeut Sandra Overeem

Wanneer:
Donderdag 27 februari 2014
19.30-21.30 uur

Waar:
Vrouwenpoli Boxmeer
Gerard Doustraat 4a
5831 CC Boxmeer

Wilt u naar de bijeenkomst ‘Osteoporose‘ komen, meld u dan zo snel mogelijk aan via info@vrouwenpoliboxmeer.nl of telefonisch 0485-520 156.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Kosten voor deelname bedragen € 7,50
www.vrouwenpoliboxmeer.nl