Deel dit artikel ‹ Terug

Land van Cuijk presenteert zich wederom op de Toeristische Niederrhein beurs!

Geplaatst op: vrijdag 24 januari 2014


1 en 2 februari Wunderland Kalkar
In 2013 presenteerde het Land van Cuijk zich voor de eerste keer op een toeristische beurs, die plaatsvond in Wunderland Kalkar in Duitsland. Dit jaar hebben ondernemers wederom de handen ineen geslagen en een gezamenlijke beurspresentatie voorbereid. De reden is simpel: in de twee deelstaten, die grenzen aan Nederland, en het ‘achterland’ van het Land van Cuijk zijn, wonen 26 miljoen mensen (18 miljoen in Noordrijn-Westfalen en 8 miljoen in Nedersaksen). En de cijfers liegen er niet om: Duitsland neemt qua totale toeristische bestedingen in Nederland de eerste plaats in. In totaal wordt er door de bijna 3 miljoen Duitsers bijna 854 miljoen euro in Nederland besteed! Qua dagtochten is economische waarde van Duitse bezoekers meer dan 3 miljard euro (NBTC, Onderzoek Inkomend Toerisme 2009, CBS 2011). Dit betekent dat er een kansrijke en nieuwe markt in het verschiet ligt voor toeristische ondernemers Land van Cuijk.

Lonken naar Duitse toeristen
In het Land van Cuijk zijn tal van ondernemers die al langer naar de Duitse bezoeker lonken zoals Jan van Cuijk Party River Cruise in Cuijk, Sauna- en Beautyresort de Wellnessboot / Fitland Hotel Dormylle Mill, Vrije Markt Cuijk en Van der Valk Hotel Cuijk. Sandra Reusen, van projectbureau ReusenProjectN in Cuijk, nam het initiatief, benaderde de ondernemers en coördineert de deelname. Naast de bedrijfspromotie van de vier individuele deelnemers zal er regiopromotie plaatsvinden door oa. een Duitstalige Land van Cuijk-brochure, Land van Cuijk-panelen en fiets- en wandelroutes.

Toeristische Niederrhein Beurs
Op 1 en 2 februari wordt de 10e editie gehouden van de Toerisme en Recreatie Beurs (NTFM) in Wunderland te Kalkar (D). Meer dan 200 exposanten uit de sectoren toerisme, recreatie, vrije tijd, cultuur, evenementen en Huis & Tuin presenteerden zich aan zo’n 20.000 geïnteresseerde bezoekers! De bezoekers zijn geïnteresseerd in toeristische aanbiedingen, een bijzonder aanbod voor vrijetijdsbesteding of op het gebied van Huis & Tuin en regionale culinaire lekkernijen. Er is een nieuw thema: Aktief & Vitaal waarbij een breed aanbod aan wellness- en fitnessmogelijkheden, gezondheidsprodukten en informatie en tips voor een gezond leven wordt gepresenteerd. Ook het thema fietsen komt ruim aan bod. Onder andere aanbieders van E-Bikes presenteren hun nieuwste produkten aan het publiek. Op een speciaal aangelegd fietsparcours kunnen bezoekers dan meteen de fiets van hun keuze uitproberen!

De beurslocatie: Messe Kalkar (D)
De Messe Kalkar grenst direct aan het terrein van Wunderland Kalkar met een totale beursoppervlakte beschikbaar van meer dan 8000 m2. De aanwezige infrastructuur met voldoende parkeerplaatsen, alsook de aanwezigheid van het attractiepark Wunderland Kalkar, met overnachtingsmogelijkheden voor de exposanten, een restaurant en beurscatering zijn verdere voordelen van deze locatie.

Meer informatie:
Sandra Reusen, ReusenProjectN
0485-479868
06-34343040