Deel dit artikel ‹ Terug

Fotowerken, beelden in brons en neolith en glasobjecten bij galerie RoBa.

Geplaatst op: dinsdag 21 januari 2014


Adriaan Brand uit Haarlem heeft zich met zijn fotowerken gespecialiseerd in bewerkingen. Uitgangspunt is daarbij de wereld zoals die zich aan hem voordoet. Door het uitlichten van bepaalde elementen en het samenvoegen met andere ontstaat een wereld die herkenbaar oogt, maar bij nadere beschouwing vragen oproept. Die manipulatie voert naar de kern van wat hij meende te zien en de indruk die dat op hem maakte; door van de realiteit af te wijken is hij er andermaal naar op zoek. Zijn fotowerken hebben vaak een licht surreële maar aardse ondertoon en laten ruimte voor persoonlijke interpretatie.

Alda Poulussen uit Nijmegen en exposeert haar dames in brons en neolith. Ze maakt twee soorten beelden; dikke vrouwfiguren, die duidelijk geen moeite hebben om hun omvang onbekommerd te etaleren. Deze roepen vrolijkheid bij de toeschouwer op en lijken buitengewoon zelfverzekerd in de wijze waarop zij genieten van het levensmoment waarin ze verkeren. Daarnaast zijn er de rijzige, slanke gestalten. Zij geven meer uitdrukking aan het experiment met stoffen en kleuren. Het karakter van deze beelden is eerder ingekeerd en decoratief. Kenmerkend voor haar werk is een sterke vormvastheid en ze zijn aanwezig!

Mariëlle Braanker uit Zwijndrecht met transparante glasobjecten; zoals abstracten, dier- en mensfiguren, wandobjecten, logo’s en awards. Alle objecten zijn opgebouwd uit vlakglas, op maat gesneden met een glassnijder en vervolgens aan elkaar gehecht met transparante lijm. Door de vele mogelijkheden van het materiaal en de veelzijdigheid heeft ze een eigen techniek ontwikkeld waarmee eigenlijk alle vormen en ideeën uitvoerbaar zijn. De glasobjecten gaan met hun transparantie en vorm een spel aan met hun omgeving.
Opening zo 2 februari om 14.00 uur. Vrij toegankelijk

Expositie; van 2 t/m 23 febr 2014. De 1 ste zo, elke vrij, za en laatste zo van 14.00-17.00 uur .Vrij toegankelijk Voortsestraat 8, Sint Hubert www.roba-kunst.nl