Deel dit artikel ‹ Terug

Hommage Dinie Akkerman

Geplaatst op: maandag 20 januari 2014


BiblioPlus organiseert donderdag 23 januari in de bibliotheek Cuijk een hommage voor schrijfster en tekenares/kunstenares Dinie Akkerman. Speciale bijeenkomst gewijd aan het werk van de Cuijkse schijfster, tekenares en kunstenares Dinie Akkerman. Het initiatief voor de bijeenkomst komt van een groep schrijvers uit de regio. BiblioPlus ondersteunt dit initiatief van harte.

Deze avond verzorgen Norma Meewissen en Robert Francissen een korte inleiding.
Norma Meeuwissen vertelt over leesplezier en leesbevordering. Sinds 2002 werkt zij aan de professionalisering van de schoolbibliotheek: “Wat opvalt is dat leesplezier steeds belangrijker gevonden wordt. Leerlingen moeten op de basisschool al echte lezers worden. Dan moet je bewust investeren in leesplezier”.

Robert Francissen is van oorsprong schoolmeester die in de uitgeverij is beland. Sinds 1979 is hij uitgever van Zwijsen en Leopold en Het Spectrum. Als directeur van uitgeverij Zwijsen, maar ook nu nog, heeft hij regelmatig contact met Dinie Akkerman.

Hierna volgt de officiële opening van de expositie: Hommage Dinie Akkeman.
Voor deze Hommage hebben we In het kader van bereid gevonden lijsten om niet ter beschikking te stellen om een selectie uit het getekende oeuvre van Dinie ten toon te stellen.

De ‘regioschrijvers’ en BiblioPlus nodigen u uit om bij deze bijzonder bijeenkomst aanwezig te zijn. Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar. Het programma start om 20.00 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn dan s.v.p. aanmelden via www.biblioplus.nl/activiteiten