Deel dit artikel ‹ Terug

De bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2014

Geplaatst op: woensdag 15 januari 2014


BiblioPlus bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2014! Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Dit jaar met name een oproep aan vaders. Daarom vinden van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari spetterende voorleesactiviteiten plaats in de bibliotheek.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert BiblioPlus leuke en interactieve voorleesactiviteiten voor kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Er is een peuterquiz, een digitaal voorleesuurtje en wethouder Jeroen Joon leest voor in de bibliotheek Cuijk. Op www.biblioplus.nl vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Kom naar de bibliotheek en stap in de wereld van Krrrr…okodil, de hoofdpersoon uit het Prentenboek van het Jaar dat werd geschreven door Catherine Rayner. Er wordt voorgelezen, het verhaal wordt nagespeeld, en natuurlijk wordt het Krokodillenlied gezongen. Zo kruipen de kinderen bijna letterlijk in de huid van Krrr….okodil.

Zelf aan de slag
De bibliotheek helpt u ook graag na de Voorleesdagen bij het kiezen van een voorleesboek. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag met u in de uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken naar een boek dat past bij uw kind!

Gratis lidmaatschap met cadeautje

Nog geen lid van de bibliotheek? Kinderen kunnen gratis lid worden en ontvangen een leuk vingerpopje van Krrrr...okodil cadeau. Wilt u ook lid worden? Tijdens de Nationale Voorleesdagen ontvangt u € 5,00 korting op het lidmaatschap.

Voordeel met je biebpas

Tot en met 28 februari kunnen leden op vertoon van de biebpas vijf prachtige prentenboeken met korting kopen bij de boekhandel. Kijk op www.biblioplus.nl/nvd.