Deel dit artikel ‹ Terug

Architect voor IKC Padbroek bekend

Geplaatst op: woensdag 15 januari 2014


Frencken/Scholl architecten gaat Integraal Kindcentrum ontwerpen

Cuijk, 14 januari 2014 - Frencken/Scholl Architecten gaat het ontwerp maken voor het Integraal Kindcentrum (IKC) Padbroek. Het architectenbureau uit Maastricht werd gekozen uit de vier bureaus die op 27 november hun plannen presenteerden.

Het plan van Frencken/Scholl sprak de selectiecommissie, met daarin een afvaardiging van Wijkraad Padbroek, de beide scholen, de Kinderdagopvang, projectmanagement en de gemeente, het meeste aan. Het voldeed het best aan de gevraagde uitgangspunten en aan de verwachtingen van de toekomstige gebruikers.

In maart van dit jaar presenteert het architectenbureau het definitieve ontwerp van de nieuwbouw. De bouwwerkzaamheden starten dan naar verwachting op 1 augustus 2014. Op 1 augustus 2015 kunnen dan kinderen en personeel van Katholieke Basisschool De Zevensprong, Openbare Basisschool De Harlekijn en Kinderdagopvang Spring hun intrek nemen in het nieuwe Intergraal Kindcentrum Padbroek.

Website
De actuele ontwikkelingen en de bouw van het kindcentrum zijn binnenkort online te volgen via de website: www.ikcpadbroekcuijk.nl