Deel dit artikel ‹ Terug

Jaaroverzicht 2013 Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 13 januari 2014


Zoo Parc Overloon kan terugkijken op een vruchtbaar jaar. Er zijn ontzettend veel dieren geboren, bij onder andere de ringstaartmaki’s, kroeskoppelikanen, rendieren, kleinklauwotters en reuzenkangoeroes zijn jongen ter wereld gekomen. Het dwergnijlpaardjong dat eind 2012 geboren werd heeft in het voorjaar haar eerste zwemles gekregen en is inmiddels goed gewend aan haar waterrijke buitenverblijf. Ook zijn een aantal nieuwe diersoorten verwelkomd in het park; kookaburra’s ( Australische lachvogels), pauwen, roodhandtamarins en witgezichtsaki’s zijn in de loop van het jaar in het park komen wonen. Afgelopen jaar zijn 240.000 bezoeken gebracht aan Zoo Parc Overloon.

Babyboom
Het hele jaar door zijn veel dieren geboren in het dierenpark, een ware babyboom. Zo hebben de kroeskoppelikanen wederom voor nageslacht gezorgd en hebben daarmee een goede bijdrage geleverd aan het Europese fokprogramma. Bij de zebramangoesten, chinaparkieten, goeldi’s en muntjaks zijn jongen geboren en bij de rendieren zijn in het voorjaar vlak na elkaar drie kalfjes ter wereld gekomen. De rode reuzenkangoeroes en de wallabies hebben meerdere jongen gekregen en bij de ringstaartmaki’s is één jong geboren. Ook bij de Aziatische kleinklauwotters was het tijd voor beschuit met muisjes; ze zijn in het najaar de trotse ouders geworden van vijf kerngezonde jongen.

Kiara
Het dwergnijlpaardje dat eind december 2012 ter wereld is gekomen, heeft van de 3 FM veilingwinnaars 2012 de naam Kiara gekregen, vernoemd naar de dochter van het winnende gezin. Bezoekers hebben het opgroeiende dwergnijlpaardje afgelopen jaar op de voet kunnen volgen. In het voorjaar heeft ze haar eerste stappen in het buitenverblijf gezet en niet lang daarna kreeg ze de eerste zwemles van haar moeder Bagatelle.

Kinderdirecteur
Afgelopen jaar heeft Zoo Parc Overloon ook een nieuwe kinderdirecteur aangesteld. In juni heeft voormalig kinderdirecteur Stan Lucassen het stokje overgedragen aan de 9 jarige Merijn Geerts uit Sint Anthonis. Een jaar lang mag Merijn zich kinderdirecteur van Zoo Parc Overloon noemen en ondersteunen bij bijzondere gelegenheden.

Nieuwe activiteiten
Naast de jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de voerderpresentaties, de educatieve beestenboelkar en de theatervoorstellingen zijn het afgelopen jaar een aantal nieuwe activiteiten geïntroduceerd. Gedurende het hoogseizoen konden bezoekers dagelijks een bezoek brengen aan de Cheetahkar, waar ze zelf konden ondervinden hoe goed de ogen van een cheetah zijn en hoever deze bijzondere dieren kunnen springen. Tijdens de nieuwe Zoo Show ‘De Zoo jongens tegen de Zoo meisjes’ werd getest wie er beter opgelet had tijdens de ronde door het park, de jongen of toch de meisjes? De nieuwe activiteiten werden door bezoekers erg goed ontvangen en zullen in 2014 wederom onderdeel zijn van het activiteitenprogramma.

Vooruitblik 2014
In 2014 wordt verder gegaan met de uitbreidingen van Zoo Parc Overloon. De bezoekers zullen spannende ontmoetingen hebben met onder andere baardapen, kangoeroes, boomkangoeroes, emoes, reuzenmiereneters, neusberen, steuren en beermarters in hun nieuwe onderkomen. Er zal een groot gebied worden gerealiseerd voor vicuna’s, capibara’s en nandoes. Tevens wordt een ruime doorloopvolière met ibissen gerealiseerd.