Deel dit artikel ‹ Terug

Vierlingsbeek het f(l)itste dorp van Nederland

Geplaatst op: zaterdag 11 januari 2014


Nu bijna heel Vierlingsbeek in December op de bon geslingerd is, is de motivatie in het dorp des te groter om heel Nederland te laten zien dat ze in plaats van hard kunnen rijden ook heel hard kunnen lopen en bewegen in zeer unieke samenwerkingsverbanden.
Op zaterdagmiddag 18 januari zijn namelijk alle sport- en cultuurverenigingen van Vierlingsbeek en Groeningen uitgenodigd voor de Kick-off van Symphonica in Sporto in het Joffershof te Vierlingsbeek.

Speeddaten tijdens de kick-off op 18 januari
Op 18 Januari wordt het Joffershof omgetoverd tot een ware speeddate-meetingroom.
Alle sport en cultuurverenigingen gaan dan tussen 15.00u en 17.00u met elkaar speeddaten met het doel om een match te maken en de juiste koppels samen te stellen. Tijdens die middag wordt ook een planning gemaakt voor het komende jaar; Wie, wanneer welk evenement gaat organiseren. En er wordt natuurlijk letterlijk en figuurlijk bewogen.

Als klap op de vuurpijl wordt ook het nieuwe logo onthuld wat in een ‘Symphonica’ ontworpen is door plaatselijke vormgevers.
Een cameraploeg van Omroep Brabant is tijdens de kick-off aanwezig om de activiteit vast te leggen voor de uitzendingen van de Dorpenderby die vanaf 30 maart uitgezonden worden op Omroep Brabant.

Wat is Symphonica in Sporto
Sport- en Cultuurverenigingen gaan in unieke samenwerkingsverbanden maandelijks een beweegactiviteit organiseren in 2014 en 2015. Het doel is om zoveel mogelijk mensen het hele jaar door in beweging te krijgen. “De verenigingen werken met elkaar samen en gebruiken elkaars talenten op sportief en cultureel gebied. Zo krijg je nieuwe en creatieve ideeën waar je met plezier aan deelneemt”, zo liet de initiatiefgroep weten. Het project eindigt met een Grande Finale in juni 2015 waarbij heel Vierlingsbeek en Groeningen massaal beweegt.
Er wordt een beweegmeter bij de kerktoren geplaatst zodat continu te zien is welke activiteit de meeste bewegende deelnemers heeft opgeleverd. “Het wordt een interne derby waarin de verenigingen een podium krijgen om zich te profileren en het hele dorp kan er van profiteren en aan meedoen. Dat is toch een ultieme Symphonica in Sporto”, horen we van de jonge en enthousiaste initiatiefnemers van het project; Rik Geurts en Niek Arts beide studerend aan een Sportopleiding (ALO en CIOS) te Nijmegen.

Genomineerd voor de Brabantse Dorpenderby
Symphonica in Sporto is ook genomineerd als een van de negen finalisten van de dorpenderby die door de Provincie Brabant wordt georganiseerd.
“Wij zijn hier super trots op. Het is een grote uitdaging maar ook een unieke kans voor Vierlingsbeek om het fitste en creatiefste dorp van Nederland te worden”, zegt Ellen Smits. Ellen zit namens Stichting DoejeMee samen met de Dorpsraad en Bibliobeek in de kerngroep van dit project. De jury van de dorpenderby heeft dit project met name genomineerd omdat er een verbinding tussen verenigingen tot stand gebracht wordt, wat zeker ten goede komt aan de leefbaarheid van het dorp.
Met een cheque ter waarde van € 10.000,- kunnen ze het project opzetten en de verenigingen een steuntje in de rug geven om een evenement te organiseren.

Vanaf 30 maart kan er op het project gestemd worden en op 7 juni 2014 wordt de winnaar van de Brabantse Dorpenderby bekend gemaakt.
“We hebben grootse ‘stunt’ plannen om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen, maar die houden we nog even geheim”, horen we van Anke Klaassen die in de PR-werkgroep zit. Amazone Imke Schellekens-Bartels is de coach van Symphonica in Sporto in de Brabantse Dorpenderby.
Symphonica in Sporto : Een ‘flitsend’ begin van 2014 voor Vierlingsbeek en Groeningen.