Deel dit artikel ‹ Terug

Zwemmen voor hartpatiënten in Boxmeer

Geplaatst op: dinsdag 31 december 2013


Overwin de angst voor inspanning!

Na een hartinfarct of een andere hartaandoening verandert uw leven enorm. Specialisten geven diverse leefregels en adviezen mee, zoals meer bewegen, stoppen met roken, vet- en/of zoutarm eten, op het gewicht letten, medicijngebruik en regelmatig naar het ziekenhuis voor controle. Heeft u ooit overwogen om te gaan zwemmen? Sportcentrum ’t Hoogkoor in Boxmeer biedt hartpatiënten uit de regio Land van Cuijk vanaf donderdag 2 januari van 10.45 tot 11.45 uur de mogelijkheid om te zwemmen.

Veel (ex)hartpatiënten hebben namelijk baat bij zwemmen. Niet alleen om de conditie weer op te bouwen, maar ook om meer zelfvertrouwen te krijgen. Sportcentrum 't Hoogkoor in Boxmeer biedt de mogelijkheid om heerlijk te zwemmen en stelt het zwembad een keer in de week open voor deze doelgroep. Daarnaast is er altijd iemand aanwezig die adequaat kan handelen en eerste hulp kan verlenen. Deze personen zijn onder meer getraind in het omgaan met de AED (Automatische Externe Defibrillator). Deze is aanwezig.

Water is voor hartpatiënten ongelofelijk belangrijk. Door de druk van het water stroomt meer bloed naar je longen en je hart, waardoor meer zuurstof in je bloed wordt opgenomen. Bovendien ben je in het water veel lichter, waardoor je minder blessuregevoelig bent. Kortom, een ideale manier om aan je herstel te werken. In Boxmeer oefent u in water van 30 Graden Celsius op een diepte waar u kunt staan.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze groepsles, maar weet u nog niet of het echt wat voor u is? Geef u dan vrijblijvend op voor een gratis proefles, om kennis te maken met het zwemmen met een hartaandoening.

Heeft u interesse en/of wilt u verdere informatie betreffende de zwemmogelijkheden voor hartpatiënten, dan kunt u contact opnemen met de receptie van sportcentrum 't Hoogkoor in Boxmeer, telefoon 0485-573173. Vanzelfsprekend kunt u ook een e-mail sturen naar hoogkoor@optisport.nl
advertentie