Deel dit artikel ‹ Terug

Mark van de Veerdonk trapt 2014 af in theater Myllesweerd

Geplaatst op: woensdag 18 december 2013


Op zaterdag 4 januari trapt cabaretier Mark van de Veerdonk het nieuwe jaar af in theater Myllesweerd. Hij trapt daar niet alleen het nieuwe jaar af, maar begint in Mill ook aan zijn dertigste jubileumjaar als cabaretier. Hij speelt zijn dertiende theatershow Weltebarsten, die over communicatie gaat.

De Engelse telefooncel die tijdens Weltebarsten op het podium staat, zal niemand ontgaan. Mark van de Veerdonk: "Weltebarsten gaat over iemand die een telefooncel kraakt, drie maanden lang. Alle telefooncellen worden vandaag de dag verwijderd en daarom leek een telefooncel me een heel mooi beeld om aan vast te houden tijdens de voorstelling." We communiceren steeds meer, maar begrijpen we elkaar nog wel? Dat vraagt Mark zich in Weltebarsten af. Hij houdt van communicatie face-to-face. “Niet dat er op de reservebank op de ‘App’ nog tien andere contacten meelopen”, zo zei hij eerder tijdens een interview met theater Myllesweerd. Ook zei hij: “Ik ben een eigengereid menneke. Ik ben bijvoorbeeld wel politiek geëngageerd, maar ga mensen in de zaal niet opzadelen met dat gedoe. Ik maak grappen die het publiek leuk vindt en waar ik zelf ook om zou moeten lachen. Ik laat wél vaak herkenbare dingen van vroeger terugkomen in shows en doe veel met taal. O ja, in  elke show zit standaard één grap over Patty Brard: het toppunt van iemand die niets kan, het  toonbeeld van alle platheid.” Mark is ook in voor grappen op ‘regionaal’ niveau, dus Mill en omgeving: bereid u voor!

Weltebarsten begint op zaterdag 4 januari om 20.15 u. en de zaal is open om 20.00 u. De voorstelling kost € 15,- inclusief een kopje koffie of thee. Kaartjes kunt u reserveren via theater@myllesweerd.nl. Wees er op tijd bij, want er zijn al veel kaarten gereserveerd.
advertentie