Deel dit artikel ‹ Terug

Galerie Roba start 2014 met houten beelden, keramiek en schilderkunst

Geplaatst op: woensdag 18 december 2013


Opening zondag 5 jan om 14.00 uur.

Van zo 5 t/m zo 26 jan. 2014 met;

Carel Copier uit Oeffelt - schilderijen
Wim Meyles uit Sant Pancras- houten beelden
Mieke van den Hoogen uit Grave – keramiek

Carel Copier heeft een kleurrijk verleden in de muziekgeschiedenis, regionaal en ver daar buiten. In de zoektocht van zijn leven, met alles wat daarbij hoort, heeft hij zijn horizon weten te verbreden op beeldende wijze. Zijn schilderijen ademen dezelfde verwondering als die hij gebruikt in zijn muziek; intuïtie, gevoel, toeval en vooral leergierigheid. Carel debuteert met zijn expressief, gevoelig en kleurrijk werk en nodigt u uit een kijkje in het hoofd van een ‘wondering spirit’ te nemen.
Wim Meyles gebruikt als beeldhouwer uitsluitend hout, waarvoor hij altijd een voorliefde heeft gehad. In het ruwe materiaal probeert hij met een origineel samenspel van lijnen en vormen eenvoud en fantasie te combineren. Na een periode van figuratief werk legt hij zich tegenwoordig toe op filosofische en/of abstracte beelden, om vrijuit vormen en ideeën aan de werkelijkheid toe te kunnen voegen; zoals wildgroei, vleugeldans, woelwater, I shall be free, enz.
Mieke van den Hoogen is helemaal in de ban van klei. Voor haar een perfect en puur materiaal om zichzelf te kunnen uiten en vorm te geven. Ronde vormen hebben haar voorkeur, voornamelijk met ‘de vrouw’ als thema. Dit is in de ruimste zin van het woord; de eigenschappen van vrouwen, hun mogelijk- en onmogelijkheden, hun stemmingen, vormen en houdingen probeert ze in haar werk te laten zien, vaak met een knipoog.

Open; De 1ste zo, elke vrij, za + laatste zo van 14.00-17.00 uur.
Vrij toegankelijk.

Galerie RoBa Voortsestraat 8,
5454 Gr Sint Hubert
advertentie