Deel dit artikel ‹ Terug

Gouden certificaat Green Key voor Fitland Hotel Dormylle

Geplaatst op: dinsdag 10 december 2013


Onlangs heeft Fitland Hotel Dormylle In Mill het hoogste niveau bij Green Key behaald, goud. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme - en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. Uit handen van wethouder Jos van den Boogaart ontving Fitland het bijbehorende certificaat.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer maatregelen er worden ingevoerd, hoe hoger het milieuvriendelijke niveau. “Wij zijn bijzonder trots dat we direct het gouden certificaat hebben behaald,” vertelt Daphne Peeters hoofd facilitaire dienst van Fitland XL Mill. “Hiermee tonen wij aan dat we een stap verder gaan met het bewust omgaan van de natuur en het milieu dan de wet- en regelgeving van ons verlangt. We laten hiermee zien dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog in het vaandel staat en er alles aan doen om de druk op het milieu te minimaliseren.”

Voor het behalen van de Green Key heeft Fitland Hotel Dormylle aan de Hoogveldseweg in Mill vele maatregelen getroffen. Daphne: “Denk bijvoorbeeld aan het verder doorvoeren van afvalscheiding, het vervangen van halogeenlampen door LED verlichting, het aanbieden van duurzame producten met een milieukeurmerk, geen mono verpakkingen (geen suikerzakjes etc. meer) en kranen voorzien van een filter.”
advertentie