Deel dit artikel ‹ Terug

Ondertekening Intentieovereenkomst RBT-LvC en vijf gemeenten LvC

Geplaatst op: donderdag 5 december 2013


Op 5 december 2013 wordt door de Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme-Land van Cuijk (RBT-LvC) en de vijf gemeenten in het Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis) een intentieovereenkomst ondertekend. De vijf gemeenten en het RBT-LvC spreken daarmee de intentie uit om intensief samen te gaan werken op het gebied van recreatie en toerisme en het gezamenlijk promoten van de regio. De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis van Cuijk om 17.00 uur. De pers is van harte welkom bij deze ondertekening.

Voorgeschiedenis
De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis werken op veel terreinen samen. Deze bestuurlijke samenwerking is de afgelopen tijd geïntensiveerd en heeft onder andere geresulteerd in een strategische (toekomst)visie voor het Land van Cuijk en een uitvoeringsagenda die zich toespitst op vijf thema’s. Een van die thema’s is Groei van recreatie en toerisme.

Identiteit Land van Cuijk als gezamenlijk vertrekpunt
Naast de meer algemene strategische visie en de uitvoeringsagenda is specifiek gericht op het thema Groei van recreatie en toerisme het rapport De identiteit van het Land van Cuijk uitgebracht. Een goed gedefinieerde identiteit van het gebied wordt als belangrijk gezien voor de samenwerking, het zorgt immers voor een gezamenlijk vertrekpunt. Gemeenten en deelnemende partijen zijn er van doordrongen dat alleen samenwerking resultaten kan opleveren.

Intentieovereenkomst
De intentieovereenkomst ziet dan ook toe op het gezamenlijk organiseren van de promotie, het bevorderen van de onderlinge samenwerking binnen de sector, het samenwerken met andere organisaties die zich (mede) ten doel stellen om het Land van Cuijk te profileren en het oprichten en het in stand houden van lokale, toeristisch-recreatieve platforms die zich richten op het optimaliseren van de samenwerking tussen gemeenten en ondernemers, organisaties en vrijwilligers ter verhoging van de kwaliteit van het toeristisch-recreatief product van het Land van Cuijk. Meer concrete afspraken zullen later worden bekrachtigd via een nog door partijen te ondertekenen samenwerkingsovereenkomst.

RBT-LvC
Het RBT-LvC, ondertekenaar van de intentieovereenkomst, is een betrekkelijk nieuwe organisatie, opgericht door de recreatieondernemers in deze regio, in samenspraak met de vijf gemeenten van het Land van Cuijk. Het RBT-LvC heeft o.a. tot doel om vanaf 1 januari 2014 de promotie van de regio Land van Cuijk gestalte te geven. Dit gebeurt mede door Groeters die als toeristische ambassadeurs verspreid over de regio bezoekers te woord staan o.a. in zogeheten Ontmoetingspunten; lokaal gevestigde, toeristische informatiepunten, al dan niet ondergebracht bij een (recreatie-)bedrijf.