Deel dit artikel ‹ Terug

Benefiet bluesavond in Café Royal groot succes

Geplaatst op: woensdag 17 september 2008


Enkele enthousiaste bluesliefhebbers organiseerden op zaterdag 13 september een benefiet bluesavond in café Royal te Mill. Dit alles om het Highway 61 project te ondersteunen. Heel wat bezoekers kwamen op deze avond af en genoten van diverse bands en artiesten die geheel belangeloos optraden. Ook bracht een veiling de nodige euro’s op.

Dit benefietfestival was een idee van enkele bluesliefhebbers uit de regio Mill. Zij werden tijdens hun vakantie in de Verenigde Staten, met name in het plaatsje Leland, geconfronteerd met de problemen van het Highway 61 Blues Project.  Dit project heeft tot doel om alles wat herinnerd aan het ontstaan van de Mid Delta Blues te bewaren en de daaraan verwante bluesartiesten te ondersteunen. Maar door het ontbreken van financiële middelen en weinig of totaal geen steun van de overheid dreigt dit project te stagneren of zelfs te stoppen.

Op twee podia konden bezoekers van het benefietfestival genieten van de beste bluesmuziek. Zo waren er optredens van Bradley’s Circus, Phil Bee & The Buzztones, Ralph de Jong, Little Louis Band, T and C band en Bobby Ruthledge uit de States. Tussen alle muziek door was er een veiling van enkele schilderijen van o.a. Leo Gabriëls en Theo Reinders. Om nog meer geld in het laatje te brengen kon men bieden voor een toegift van Phil Bee & The Buzztones en gingen enkele van hun CD’s naar de hoogste bieders.

Wat het uiteindelijke bedrag is wat richting USA gaat is nog niet helemaal duidelijk. Maar de organisatoren zijn zeer tevreden over het verloop en de opbrengst van deze avond.