Deel dit artikel ‹ Terug

Vlooienmiddelen met bioactivatie doden vlooien effectief

Geplaatst op: donderdag 21 november 2013


Vlooiencircus in de winter…

Boxmeer, 21 november 2013 – Behoort u tot de honden- of kattenbezitters die denken dat vlooien alleen ‘s zomers u en uw dier het leven lastig maken? Jammer maar helaas: ook in de winter is het belangrijk om deze vervelende parasietjes te blijven bestrijden. Vlooien houden niet van de kou, maar ze kunnen in uw warme huis, ook als het buiten vriest, een geweldig feestje bouwen. Vlooienmiddelen met bioactivatie doden vlooien effectief.

Lang leve de verwarming!
Vervelend en irritant zijn ze, die kleine bloedzuigers en ze lijken niet uit te roeien. Juist als de centrale verwarming weer aangaat en de huizen weer lekker warm gestookt gaan worden, gedijen vlooien uitstekend. En als vlooien het naar hun zin hebben, planten ze zich onstuimig voort! Dit betekent extra veel eitjes, larven en poppen in huis. Met een waar vlooiencircus als resultaat. En u? U wordt er moedeloos van en dacht misschien dat het dit najaar niet zo’n vaart zou lopen. Bovendien bent u misschien heel terughoudend met het smeren van gif op uw huisdieren. Maar ja, dan krijgt u dus een vlooienwintercircus in uw huis. Van die kleine zwarte beestjes die op uw benen of uw rustende huisdier springen en flink van zich af bijten.

Weg met het vlooiencircus
Door warmte, vochtigheid en beweging in de directe omgeving, kunnen vlooieneitjes in de wintermaanden zich snel ontwikkelen tot volwassen vlooien. En dan kan het gebeuren dat u midden in de winter geconfronteerd wordt met een vlooienplaag. Om zo’n vlooiencircus te voorkomen en is het belangrijk om ook in het najaar en de winter regelmatig uw huisdier te behandelen tegen vlooien.

Bioactivatie
Er is keuze uit verschillende vlooienmiddelen met verschillende werkingsmechanismen. Een van die mechanismen is “bioactivatie”. Vlooienmiddelen met bioactivatie doden vlooien effectief, maar worden pas werkzaam na omzetting in het lichaam van de vlo. Eenmaal op uw huisdier geland, neemt de vlo de nog inactieve werkzame stof op. De spijsvertering van de vlo zet het vervolgens om in de actieve vorm. Dit heeft tot gevolg dat de vlo snel verlamd raakt en doodgaat. Omdat de werkzame stof pas in de vlo zeer actief vlo-dodend wordt, is de blootstelling van uw huisdier, omgeving en milieu aan de actieve vorm minimaal.

Vlooienmiddelen met bioactivatie zijn uitsluitend verkrijgbaar bij uw dierenarts.Voor meer informatie kunt u de de volgende website bezoeken: http://www.msd-animal-health.nl/Nieuws/Hond/Parasieten/Bioactivatie.aspx.