Deel dit artikel ‹ Terug

Sinterklaasintocht Grave is groots spektakel.

Geplaatst op: maandag 18 november 2013


Gistermiddag is aan de Loswal/Horecaplein in Grave Sinterklaas op grootse wijze binnengehaald. Daarom wil ik de organisatoren en alle vrijwilligers heel erg bedanken voor deze fantastische middag.
Zwarte Pieten op waterscooters, Sinterklaas op een heuse stoomboot, het Sinterklaashuis in de Rogstraat, het Zwarte Pietenhuis aan de Hoofdwagt, de pepernotenbakkerij in de Klinkerstraat, de mini-kermis op de Markt. Het was teveel om op te noemen.
Op zo’n spektakel komen dan ook duizenden mensen op af, het zag zwart van de mensen aan de Loswal, de Maasstraat en de Markt. Vanuit alle richtingen rondom onze mooie stadje zijn de mensen hierop afgekomen. Vooral veel Wijchenaren werden in het centrum gespot.
Er waren ook weer de actieve ondernemers die hier handig op insprongen door het uitdelen van waardebonnen (Albert Heijn en Kaffee+), vlaggen (Jumbo) en ballonnen (Shoeby). Ook dank aan de drie sponsors van het snoepgoed (Jumbo, Albert Heijn en Hema). Zo blijkt maar weer eens, dat we er alleen samen één groot feest van kunnen maken.
Hartelijk dank aan alle winkels die deze middag hun deuren geopend hadden. Hierbij hebben wij een paar foto’s toegevoegd. Noteer de Sinterklaasintocht voor volgend jaar alvast in je agenda. In 2014 weer nieuwe kansen.