Deel dit artikel ‹ Terug

Kunst een Kwestie van Smaak; Open Huis Galerie Pictura.

Geplaatst op: vrijdag 15 november 2013


23/24 november houdt Galerie Pictura “Open Huis” en zal van ’s-morgens 11.00 uur tot ’s-middags 17.00 uur geopend zijn. Galerie Pictura is een gevestigde naam en behoort in haar stijlrichting tot de top twintig van Nederland, zij heeft ook nu weer een expositie van topkwaliteit met vrouwelijke kunstenaars uit Engeland, Italië, België, Duitsland en Nederland, deze is dan ook heel toepasselijk getiteld “Alleen voor Dames”. Deze is nog te zien t/m 30 november.

Als men de entree oploopt valt gelijk een groot schilderij op met een glas en twee appels. De appels zijn ongeveer vijftig centimeter doorsnee geschilderd en zijn als het ware om in te bijten en het glas om uit te drinken. Het is een schilderij welke door Pita Vreugdenhil geschilderd is. Als u binnenkomt valt haar werk gelijk op. Vrolijk geschilderde lampionnetjes op een tafel of in een glas met een gedrapeerde doek. Daarnaast een schilderij met twee kruiken en vijgen. Alles tot in de details uitgewerkt en een prachtige warme stofuitdrukking. Dit kunstwerk wordt geflankeerd door een aantal miniatuur schilderijtjes van 8 x 8 cm. In het midden van de expositieruimte staan sierlijke bronzen beelden van Dominique Prins, winnares “Nationale Kunstdagen” 2012. Het hoofdthema voor haar inspiratie is "de vrouw". Zij is de onuitputtelijke bron van vele symbolen. Dominique Prins werkt met deze symboliek en maak daarbij gebruik van zuivere eenvoud en overdrijving; ogenschijnlijke tegenstellingen. Zij zoekt de grenzen van het esthetische op zonder afbreuk te doen aan harmonie en elegantie en dat maakt het beeld des te krachtiger.

T/m 30 november zullen er van Brita Seifert (D), Corry Kooy (NL), Elena Gualtierotti (It), Lorena Kloosterboer (B), Nadia Lazizi (Eng), Gezien van de Riet (NL), Annelies Hoek (NL), Pita Vreugdenhil (NL), Dominique Prins (NL), Hermien Buytendijk (NL), Reina Ramakers (NL) en Riet de Jong(NL). hun beste creaties te zien zijn.

Galerie Pictura
Aijenseweg 16b
5854PT Aijen gem.Bergen L.
0485-341970
www.galeriepictura.nl