Deel dit artikel ‹ Terug

Positief resultaat aanbesteding vernieuwbouw Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: woensdag 30 oktober 2013


Wethouder Arthur Baudet: “Zeer prettig dat we ruim binnen het door de raad vastgestelde krediet blijven.”

Cuijk, 30 oktober 2013 – Onlangs heeft de aanbesteding van de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden voor de vernieuwbouw van de schouwburg in Cuijk plaatsgevonden. Het werk is hierbij (voorlopig) gegund aan BAM Utiliteitsbouw uit Eindhoven. De BAM deed een bieding van afgerond € 9,3 miljoen. Dat bedrag ligt € 1,6 miljoen lager dan de door de gemeenteraad vastgestelde directieraming. De gemeente Cuijk en het bestuur van de schouwburg is hiermee aangenaam verrast.

Vijf partijen
Voor de zomer werden vijf partijen voorgeselecteerd om een aanbieding te doen. Dat waren de BAM Utiliteitsbouw, Ballast Nedam, de Hurks Groep, Klokbouw en Züblin. Deze vijf partijen hebben begin deze week een prijs geoffreerd voor de werkzaamheden. De BAM deed de aanbieding samen met twee regionale partijen: de Gebroeders Janssen uit Beugen (voor de werktuigbouwkundige installaties) en Megens uit Milsbeek (voor de elektrische installaties). Voordat definitieve gunning kan plaatsvinden, moet eerst nog de zogenaamde wettelijke Alcateltermijn van 20 dagen worden doorlopen.

Regionale ondernemers
Bestuurlijk projectwethouder Arthur Baudet: “Het is zeer prettig dat we ruim binnen het door de gemeenteraad vastgestelde krediet blijven. Daarnaast ben ik blij dat er ook regionale ondernemingen mee gaan bouwen aan de nieuwe schouwburg in Cuijk.”
“De planning is dat de deuren van de vernieuwde schouwburg open gaan bij de start van het theaterseizoen 2015-2016. De aanbesteding voor de theater technische installaties bevindt zich in de afrondende fase.”