Deel dit artikel ‹ Terug

Een bijzondere beestenboel bij galerie RoBa in november.

Geplaatst op: zaterdag 26 oktober 2013


Galerie RoBa in Sint Hubert heeft van zondag 3 t/m zondag 24 november paardenschilderijen, dieren van brons en keramiek in huis. De opening is zondag 3 november om 14.00 uur. De expositie is vrij toegankelijk te bezoeken tijdens de opening, elke vrijdag, zaterdag en laatste zondag van 14.00-17.00 uur.
Suzanne Huijs uit Beusichem exposeert een selectie uit haar serie paardenschilderijen die in de laatste vijf jaar zijn ontstaan. Grote, half abstracte werken die intuïtief door snelle schetsen in acryl verf en krijt hun vorm krijgen op doek of papier. Ze gebruikt kleuren die meestal niet natuur- eigen zijn, maar kloppen bij het paard wat er verschijnt. Er is iets in paarden wat haar diep raakt, recht in haar ziel; ze zijn groot en krachtig, maar tegelijk kwetsbaar en zachtaardig. Veel paarden zijn puur en transparant gelaten. Ze vindt het steeds spannend te zoeken naar de mate van gelaagdheid, dichtheid of juist openheid van paarden op het doek.
Ruud Zweypfennig uit Haarlem exposeert zijn dieren in brons; stieren met al hun kracht, vliegende vogels die altijd de vrijheid hebben om te gaan waar ze willen. Met name vindt hij uilen intrigerende dieren met hun geruisloze vlucht. Daarnaast gebruikt hij mythologische verhalen als motief in zijn werk, bijv. het verhaal van Icarus wat leidde tot een reeks van beelden. Door het hele traject van eerste schets tot en met het patineren toe zoveel mogelijk in eigen handen te houden, probeert Ruud zijn oorspronkelijke gedachte zo goed mogelijk weer te geven.
Hetty Kok uit Hilversum exposeert met name haar paarden in keramiek; vrolijk,dartelend, krachtig, volumineus, sierlijk, humoristisch en aandoenlijk. Paarden die zich met lef graag laten zien. Haar werk varieert van figuratief tot surrealistisch en abstract wat tot uitdrukking komt in een spel van lijnen, licht en schaduw.

Galerie Roba Voortsestraat 8, Sint Hubert
www.roba-kunst.nl