Deel dit artikel ‹ Terug

Bier op Stand

Geplaatst op: zaterdag 19 oktober 2013


Culinair niveau alleen mogelijk in combinatie met wijn? Volgens Sjef Kok is dat onzin: “Bij bier is er minstens zo’n breed smaakpalet als bij wijn. Dat betekent dat we bij heel veel mooie gerechten ook heerlijke bieren kunnen schenken.” En op zondag 27 oktober willen ze dat bewijzen. Tijdens een van hun zogenaamde Lazy Sunday Afternoons staat bier centraal. Tijdens de late middag en vroege avond worden 4 mooie bieren vergezeld door 4 lekkere gerechten. “Bij het Belgische bier “Hopus Primeur 2013” confronteren we de Spaanse Serrano-ham met de Italiaanse Parma-ham.” Bij een Thais voorgerecht een Brabants bier: Bronckhorster Eigenweiss. Het hoofdgerecht van de Limburgse stoverij “Zoervleisj” worden de glazen gevuld met St. Bernardus Abt 12, volgens een aantal bierkenners minstens zo lekker dan het Westvleteren-bier; een trappistenbier van de cisterciënzermonniken. Voordeel van St. Bernardus Abt 12 is dat deze in ieder geval volop verkrijgbaar is. Het diner wordt afgesloten met Malheur 12, ook uit België. Het complexe, kastanje bruine bier met tonen van rozijnen en chocolade past uitstekend bij het nagerecht met “brownies en blondies”. Het is de bedoeling dat een bierslijter een en ander vertelt over de bieren.

Het blijft niet alleen bij proeven. Inmiddels wordt er in de kookstudio annex winkel van Sjef Kok een microbrouwerij opgebouwd. Het is de bedoeling om een start te maken met het in huis brouwen van bier. Er wordt gestreefd naar het creëren van een bier op basis van het eerder genoemde St. Bernardus Abt 12. “Ons brouwer start binnenkort met de kweek van de bacteriën uit de droesem uit zo’n flesje. Vervolgens zal er zoveel mogelijk volgens hetzelfde proces worden gewerkt aan het bier. Het wordt natuurlijk een Boxmeerse versie, op basis van water uit de regio. Een belangrijk deel van het bier is immers water en ons water smaakt nu eenmaal anders dan dat uit West-Vlaanderen.”
De middag start om 16.00 uur en eindigt iets na 19.00 uur. De kosten bedragen € 40 per persoon, inclusief de 4 bieren. Reserveren is nodig. Bel 06 – 16171964. Kookstudio Sjef Kok is gevestigd in Steenstraat 36, 5831 JE Boxmeer.


Meer info:
Neem contact op via info@sjefkok.nl of via 06 – 16171964
Sjef Kok
Steenstraat 36
5831 JE BOXMEER