Deel dit artikel ‹ Terug

Speeddate in gemeentehuis

Geplaatst op: maandag 30 september 2013


In het gemeentehuis van Boxmeer vond gisteren een speeddate plaats. 25 mensen met een bijstand- of WW-uitkering uit het Land van Cuijk gingen in gesprek met 9 uitzendbureau’s. Het thema was logistiek.

Tijdens een speeddate kunnen twee mensen zich kort (maximaal 3 minuten) aan elkaar voorstellen. Bij deze vorm van speeddate gaat het dan vanzelfsprekend om werkzoekende en werkgevers. De speeddate is een van de vele manieren van arbeidsbemiddeling waarbij de gemeenten in het Land van Cuijk en het UWV samenwerken. De verschillende partijen organiseren gezamenlijk zo effectief mogelijke bemiddelingsactiviteiten voor werkzoekenden in het Land van Cuijk.

De deelnemer die zichzelf tijdens de speeddate het beste presenteerde, won een cheque ter waarde van een logistieke cursus. Michael van Loon mocht deze prijs uit handen van wethouder Willy Hendriks-Van Haren ontvangen. De winnaar was zeer verrast, zijn grote wens om een heftruckcertificaat te halen ging hiermee in vervulling.

Zowel de deelnemers als de uitzendbureaus waren zeer enthousiast over de speeddate. Voor de deelnemers was het fijn zich bij elk uitzendbureau te kunnen presenteren. Ook werd het gewaardeerd dat er kon worden gesproken met de contactpersoon van het midden- en klein bedrijf van de gemeente, dat men een cv-check kon doen en advies kon krijgen over solliciteren.
De uitzendbureaus waren zeer tevreden over het niveau en de motivatie van de kandidaten en gaven aan graag bij een volgende speeddate weer aanwezig te willen zijn.

Mocht u als ondernemer ook graag deelnemen aan een speeddate om vrijblijvend in gesprek te gaan met onze kandidaten? U kunt zich aanmelden bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Boxmeer. De contactpersonen zijn Mariska Hermsen (m.hermens@boxmeer.nl) en Mariëtte Smeitink (m.smeitink@boxmeer.nl).

In de toekomst worden, afhankelijk van de vraag, ook andere thema’s opgepakt voor de speeddate. Voor de gesprekken worden alleen passende kandidaten uitgenodigd, zodat de kans op een match zo groot mogelijk is.