Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste verkenning mogelijkheden lokale Cuijkse energiecoöperatie

Geplaatst op: maandag 30 september 2013


Donderdagavond 26 september is in de raadzaal van het gemeentehuis van Cuijk de eerste stap gezet naar een eventuele opzet van een Cuijkse energiecoöperatie. Tijdens een rondetafelgesprek waarbij 14 personen uit het bedrijfsleven, wijk- en dorpsraden, woningbouwcoöperatie, scholengemeenschap en milieuvereniging vertegenwoordigd waren, is besloten om gezamenlijk een publieksbijeenkomst te gaan organiseren om de interesse voor een dergelijke coöperatie onder alle inwoners te peilen.

Een energiecoöperatie biedt mogelijkheden om samen met groepen burgers en bedrijven projecten te starten om energie te besparen of collectief te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen. De deelnemers aan het gesprek waren van mening dat er meerwaarde in zit om de krachten te bundelen, zeker met de mogelijkheden die het nieuwe energieakkoord biedt.
Tijdens de publieksbijeenkomst moet duidelijk worden of deze opzet ook wordt gedragen door voldoende inwoners en ondernemers uit de gemeente Cuijk. De voorbereidingen voor de bijeenkomst worden opgestart. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt dit bekend gemaakt.