Deel dit artikel ‹ Terug

Dramafilms Rundskop en Being Flynn in Filmhuis Mill

Geplaatst op: woensdag 25 september 2013


Iedere derde woensdagavond van de maand vindt in Cultureel Centrum Myllesweerd het Filmhuis plaats, waar films worden vertoond die meestal niet in de grote bioscopen draaien en speciaal voor de bezoeker geselecteerd zijn. Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand vindt de Matineebios plaats. Binnenkort worden er twee dramafilms gedraaid op het witte doek van Filmhuis Mill: op vrijdagmiddag 4 oktober draait de dramafilm Rundskop tijdens de Matineebios en op woensdagavond 16 oktober draait de dramafilm Being Flynn.

Belgische misdaad
Rundskop is een Belgisch misdaaddrama, dat zich afspeelt tussen boeren en gangsters. De jonge Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille is door een trauma uit zijn jeugd moeilijk in de omgang met vrouwen. De problemen stapelen zich op, zeker als hij een bekende uit het verleden ontmoet. Jacky wordt namelijk door een malafide veearts gevraagd een deal te sluiten met een beruchte West-Vlaamse vleesboer. De moord op een federale politieagent en een onverwachte confrontatie met een mysterieus geheim uit het verleden, zetten een reeks gebeurtenissen in gang met verregaande gevolgen. Rundskop begint op vrijdag 4 oktober om 14.00 u. en kost €4, inclusief een kopje koffie of thee.

Leven terug op de rails
In Being Flynn wordt Nick Flynn overvallen door het feit dat zijn excentrieke vader, die hij al jaren niet gezien heeft, weer bij hem op de stoep staat. Nick worstelt nog steeds met het verlies van zijn moeder en is een relatie aan het opbouwen met Denise. Zijn vader wil hem helpen bij het verwerken van de dood van zijn moeder, maar de laatste persoon die Nick nu wel wil zien is zijn vader. Toch beseft hij, dat hij nu eindelijk zijn eigen leven, maar ook het leven van zijn worstelende vader, weer op de rails zou kunnen krijgen. Being Flynn begint op woensdagavond 16 oktober om 20.00 u. en kost €5, inclusief een consumptie.

Kaartjes voor de Matineebios of Filmhuis Mill kunt u reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. Gereserveerde kaartjes liggen dan klaar bij de kassa, waar u ook losse kaartjes kunt kopen. Er zijn voor Filmhuis Mill ook strippenkaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.myllesweerd.nl. Daar kunt u ook het boekje met het jaarprogramma film en theater van Myllesweerd seizoen 2013/2014 downloaden. Ook zijn deze boekjes verkrijgbaar aan de balie van Myllesweerd. Aanstaande vrijdag 25 oktober, komen de Purper Ladies naar Myllesweerd.
advertentie