Deel dit artikel ‹ Terug

Algemene muziekles gestart op Kameleon

Geplaatst op: dinsdag 3 september 2013


Dinsdag 27 augustus startte de eerste groep leerlingen met de nieuwe AMV cursus van Music Fun. Vijf enthousiaste leerlingen krijgen algemene muziekles van Annemarie Kosse. Zij is gespecialiseerd in het geven van muzikale groepslessen in het basisonderwijs.
Spelenderwijs komen verschillende facetten zoals zingen, ritme, noten lezen, zelf muziek verzinnen, en muziek leren en presenteren aan bod. De kinderen komen spelenderwijs in aanraking met de muziek.

De eerste les bestond onder andere uit het zingen van een liedje. Als het liedje klaar was werd een bal over gegooid van de ene leerling naar de andere leerling. Ook mochten de kinderen de eerste les hun eigen instrument uitkiezen in een kleur naar keuze. Vervolgens leerden ze meteen al twee noten spelen en mochten ze met die twee noten zelf een liedje verzinnen en laten horen aan de groep. Dol enthousiast gingen de kinderen naar huis. Ze krijgen wekelijks een uur les op dinsdag. De cursus is niet alleen voor kinderen die les hebben op de Kameleon. Basisschool leerlingen uit de hele gemeente Mill en Sint-Hubert kunnen meedoen aan deze leuke muzikale cursus.

Inschrijven voor deze groep kan nog tot 16 september!
Meer info?