Deel dit artikel ‹ Terug

Cuijk krijgt Mevrouw van Heumenlaantje

Geplaatst op: dinsdag 3 september 2013


Als eerbetoon aan oud-raadslid mevrouw Riet van HeumenJanssen, heeft de gemeente Cuijk besloten om het nieuwe pad in het verlengde van de Beersebaan in Cuijk te benoemen tot ‘Mevrouw van Heumenlaantje’. Op vrijdag 20 september 2013 wordt het Mevrouw van Heumenlaantje officieel geopend.
Mevrouw Riet van Heumen-Janssen was een markante persoonlijkheid in de gemeenschap van Cuijk. Zij was maar liefst 22 jaar (van 1988 tot 2010) lid van de gemeenteraad van Cuijk, waarvan de laatste jaren namens de lokale politieke partij PLC. Ook maakte zij vele jaren deel uit
van verschillende commissies. Van 1994 tot 1995 vervulde zij de functie van wethouder. Ze wasuiterst betrokken bij de gemeente Cuijk en bracht de politiek dicht bij de mensen. Mevrouw Van Heumen overleed in oktober 2010 op 79-jarige leeftijd.
Een grote wens van mevrouw Van Heumen was het realiseren van een doorkijk naar de Maas in het verlengde van de Beersebaan. In het kader van het project Maasoeverzone en de werkzaamheden aan de Maasboulevard is deze doorkijk nu gerealiseerd. Het pad en de trap over
de dijk zijn klaar en op de dijk is een bank geplaatst. Als eerbetoon aan mevrouw Van Heumen is besloten om aan het pad de naam ‘Mevrouw Van Heumenlaantje’ toe te kennen.
Het Mevrouw Van Heumenlaantje wordt officieel geopend op 20 september, de geboortedag van mevrouw Van Heumen. Na een woordje door wethouder Willemieke Vervoort, zal het straatnaambordje onthuld worden. De korte ceremonie zal tussen 17.00 en 18.00 uur plaatsvinden op het nieuwe pad in het verlengde van de Beersebaan, bij het kunstwerk ‘Staande Conversatie’.