Deel dit artikel ‹ Terug

Demo Paardenfluisteren op Hippisch Festijn Grave

Geplaatst op: dinsdag 25 juni 2013


Paardenfluisteraar in gesprek met je paard.

Zondag 30 juni geeft paardenfluisteraar Sylvia van Noye uit Grave een demonstratie over de taal van het paard tijdens het Hippisch Festijn in Grave. Tussen 13.00 en 14.00 uur zal zij u laten zien hoe paarden met elkaar praten en hoe wij mensen op de zelfde manier in gesprek kunnen gaan met het paard. Na de demonstratie is er gelegenheid je paard aan Sylvia voor te stellen en vragen over gedrag of ongemakken voor te leggen.

Paarden communiceren met elkaar via lichaamstaal en energie. Met gebruik van eigen lichaamstaal en energie kan ook de mens met het paard goed contact hebben, veiligheid bieden, grenzen aangeven en leiderschap overbrengen. Lichaamstaal en leiderschap hebben een effect op de beleving van mens en paard.

Hoe kunnen mensen paarden helpen?
Paardensignalen en gedrag vertellen hoe het paard zich voelt. Mensen kunnen met bewust gebruik van lichaamstaal en energie het lijf en het gedrag van het paard beïnvloeden. Zo creëren ze comfort door vertrouwen en leiderschap in omgang, grondwerk en rijden. Het paard vindt veiligheid in de herkenning van zijn eigen taal, wanneer de mens op deze manier communiceert. Die veiligheid maakt dat een paard zich graag laat leiden.

Hoe kunnen paarden mensen helpen?
Paarden spiegelen en communiceren via lichaamstaal, energie en het gevoel. Aan de hand van paardensignalen en gedrag kunnen we deze communicatie lezen en inzetten voor coaching. Zo leert de mens via deze vorm van feedback veel over zichzelf. Paarden geven een realistisch beeld van hoe een persoon in het leven staat en hoe de ander die ervaart. Interactie met paarden vertelt alles over de persoon zelf. Het paard leert ons het effect van lichaamstaal en het belang van non-verbale communicatie in relatie tot een ander mens.
Sylvia van Noye is paardenfluisteraar, coach en trainer van mens en paard in bewustzijn van lichaam en geest. Mede met de methode van de Canadese trainer Chris Irwin weet zij mens en paard voor elkaar te winnen en met elkaar te verbinden.
Wie een paard deze middag wil voorstellen aan Sylvia van Noye, kan zich opgeven via info@hippodroom.com De kennismaking is gratis, wel kan eventueel een bijdrage worden gegeven voor de stichting Paard in Nood.
Voor meer informatie : www.hippodroom.com
advertentie